Florin Cîțu, despre dosarul DNA privind achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19: „Fiecare comandă este semnată de ministrul Sănătății”

Florin Cîțu, despre dosarul DNA privind achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19: Fiecare comandă este semnată de ministrul Sănătății

Premierul Florin Cîțu a oferit informații suplimentare miercuri seara în emisiunea Dosar de politician, moderată de Silviu Mănăstire, despre dosarul deschis de DNA privind achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19:

“Comisia Europeană a negociat în numele tuturor statelor din UE și a negociat anul trecut. A negociat și a și plătit anumite companii pentru cercetare în primul rând, din banii Comisiei.

A făcut acest lucru în numele statelor membre ale UE și așa am avut vaccin în același timp cu toate țările din UE, în aceeași zi cu Germania, cu Franța și la același preț. S-au făcut contracte pentru toată UE, s-au contractat până în 2023, 4,4 miliarde de doze de vaccin, de zece ori mai mult decât populația UE. România a primit 4,3% din ceea ce s-a comandat”, a spus premierul.

Acesta a respins atacurilepe această temă invocate de foștii miniștrii USR:

“Fiecare comandă este semnată de ministrul Sănătății. Dacă un ministru al Sănătățiinu voia să facă o comandă și spunea Cîți nu înțelege, nu semna o comandă. Ministrul Voiculescu a semnat singur, a semnat și pentru un vaccin care nu a fost aprobat. Atunci când apare vaccinul va trebui să îl luăm”, a spus premierul Florin Cîțu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.