Florin Cîţu, despre facturile calculate greșit: Dacă a fost intenţionat, toată conducerea trebuie să zboare / ANRE trebuie să prezinte un raport de activitate mai ales pe ultimul an

Florin Cîţu, despre facturile calculate greșit: Dacă a fost intenţionat, toată conducerea trebuie să zboare / ANRE trebuie să prezinte un raport de activitate mai ales pe ultimul an
Foto: Inquam Photos / George Călin

Florin Cîţu, președintele PNL, a declarat, marți, că dacă facturile trimise românilor au fost calculate greșit în mod intenționat, atunci compania care le-a emis și Agenția Națională pentru Reglementare în Energie (ANRE) trebuie fie trase la răspundere.

Rolul ANRE e de reglementare a pieței energiei electrice și a gazelor naturale. Printre altele, Agenția stabilește prețurile pentru furnizori, crează cadrul de reglementare și gestionează liberalizarea piețelor de energie electrică și furnizare de gaze.

Luni, premierul Nicolae Ciucă a afirmat că peste un milion de facturi au fost întocmite greșit. Guvernanții au dat asigurări că acestea vor fi recalculate.

Florin Cîţu, reacție în scandalul facturilor calculate greșit

„Înţeleg că au fost facturi de la o anumită companie care au fost calculate greşit. Dacă – şi aici trebuie să vină statul să spună şi ANRE – acea companie a luat decizia să greşească facturile intenţionat sau a greşit? Dacă a fost intenţionat, toată conducerea trebuie să zboare, oamenii ăia trebuie să zboare de acolo urgent!”, a declarat Florin Cîțu.

Liberalul a punctat că statul român deține 40% în acea companie.

Cîţu a mai precizat că a solicitat ca ANRE, care se află în subordinea Parlamentului, să prezinte un raport de activitate mai ales pe ultimul an.

Președintele PNL a mai declarat că, în opinia lui, s-a greşit intenţionat la emiterea facturilor.

Ministrul Virgil Popescu, despre soluțiile în criza facturilor

Tot marți, Virgil Popescu, ministrul Energiei, a explicat, pentru B1 TV, măsurile ce vor fi luate de Guvern ca românii să nu mai primească facturi mari la energie și gaze.

Popescu a mai spus că furnizorii vor fi obligați prin lege să recalculeze facturile întocmite greșit, să nu emită penalități și să nu-i debranșeze pe cei care nu au plătit aceste facturi.

Românii care au apucat să achite facturile întocmite greșit vor primi diferența de bani înapoi.

Urmăriți B1TV.ro și pe