Florin Cîțu, despre introducerea certificatului verde COVID pentru angajați: „Rezultatele le vedem deja în ceea ce privește vaccinarea”

Florin Cîțu, despre introducerea certificatului verde COVID pentru angajați: Rezultatele le vedem deja în ceea ce privește vaccinarea
Premierul Florin Cîțu / Foto: Facebook / Florin Cîțu

Președintele PNL, Florin Cîțu, a salutat miercuri proiectul de lege prin care angajații vor fi obligați să prezinte certificatul verde COVID-19. El a precizat că a fost dificil găsirea unui acord politic, dar e bine că s-a ajuns la o înțelegere.

„Nu este prea târziu a venit acum și este bine că avem acest proiect. Oricum a fost complicat ca forțele politice să se alinieze, până la urmă am reușit. Forma care a plecat din Guvern a fost amendată. Am avut și eu câteva amendamente, au avut și colegii mei și eu zic că suntem într-o formă bună cu acest proeict. Rezultatele le vedem deja în ceea ce privește vaccinarea”, a spus Florin Cîțu.

Aceta a spus că nu sunt încă surse de finanțare pentru subvenționarea testelor COVID-19 pentru populație:

„Propunerea este una, să găsim surse de finanțare este altceva. Au mai fost propuneri. Dacă sunt fonduri europene peste acest lucru bineînțeles că le vom folosi”.

Florin Cîțu a mai spus că angajații nu se pot plânge de o discriminare odată cu introducerea certificatelor verzi:

Varianta care a plecat de la noi nu includea angajații din nicio companie, era vorba despre vizitatorii sau cei care vin din afara instituției sau companiei. Nu cred că putem vorbi despre angajați care sunt discriminați în acest moment”