Florin Cîțu, despre o posibilă revenire a USR la guvernare: „Responsabilitatea de a depăşi criza politică este la USR şi PSD”

Florin Cîțu, despre o posibilă revenire a USR la guvernare: Responsabilitatea de a depăşi criza politică este la USR şi PSD”

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat luni că PNL nu susține revenirea USR în guvern și că mandatul partidului este unul clar: un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă:

”Mandatul premierului desemnat este de a negocia de a găsi susținerea unui Guvern minoritar, în jurul PNL, a spus Cîţu, precizând că programul de guvernare este aproape gata. În ceea ce proveşte situaţia în care ne aflăm, PNL a fost dat jos printr-o moţiune PSD cu voturile USR”, a spus Cîţu.

Pe de altă parte, actualul premier interimar a mai precizat că USR și PSD trebuie să dea dovadă de maturitate și să susțină guvernul propus în Parlament:

”Acest lucru este un pas important făcut de PNL pentru a debloca situaţia, dar PNL doreşte să guveneze România şi arată românilor că este un partid responabili”, a spus Cîţu.

Preşedintele PNL a precizat că, dacă ceea ce au spus cei de la USR şi PSD nu sunt ”doar vorbe” ar trebui să vină şi să susţină acest guvern minoritar pentru a se rezolva criza politică. ”Este vorba de maturitate politică”, a explicat liderul liberal.

”Astăzi, responsabilitatea de a depăşi criza politică este la USR şi PSD”, a mai spus el.