Florin Cîţu, după întâlnirea cu Ursula von der Leyen: Ne-am angajat să continuăm munca noastră pentru a opri pandemia de coronavirus (VIDEO)

Florin Cîţu, după întâlnirea cu Ursula von der Leyen: Ne-am angajat să continuăm munca noastră pentru a opri pandemia de coronavirus (VIDEO)
Foto: Florin Cîțu / Facebook

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri, că a avut o întâlnire excelentă cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și că s-au angajat împreună să continue eforturile comune în lupta cu pandemia de coronavirus.

„Excelentă întâlnire astăzi cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Guvernul României și Comisia Europeană sunt parteneri și lucrează împreună la toate problemele de pe agenda Uniunii Europene. Ne-am angajat să continuăm munca noastră pentru a opri pandemia.

Salut conducerea Comisiei Europene în coordonarea eforturilor la nivelul UE privind campania de vaccinare”, a scris premierul Florin Cîțu, într-o postare pe Facebook.

Sursă Video: Florin Cîțu / Facebook

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu, discuții la Bruxelles și cu Charles Michel

Prim-ministrul a avut vineri o întrevedere și cu președintele Consiliului European, Charles Michel. Cei doi au discutat mai ales despre gestionarea crizei COVID-19 și eforturile de relansare economică.

Cîțu a subliniat că e esențial pentru campania de vaccinare din România ca livrările de vaccinuri să se facă fără sincope.

Prim-ministrul Florin Cîțu a prezentat prioritățile Guvernului României și a exprimat angajamentul țării noastre de a sprijini în continuare, ca stat profund atașat proiectului european şi valorilor sale fundamentale, eforturile de consolidare a coeziunii și convergenței la nivelul Uniunii. Președintele Charles Michel a exprimat aprecierea pentru conduita profund pro-europeană a țării noastre și pentru excelenta cooperare cu România în cadrul Consiliului European.

„O discuție foarte bună cu Președintele Consiliului European, Charles Michel. L-am felicitat pentru eforturile depuse în menținerea statelor membre coordonate în acest moment de criză și pentru identificarea soluțiilor pragmatice pentru provocările noastre comune. De asemenea, am subliniat necesitatea ca Uniunea Europeană să continue să sprijine calea democratică și europeană a Republicii Moldova”, a scris apoi Florin Cîțu, pe Facebook.

Florin Cîțu, vizită de lucru în Bruxelles

Șeful Guvernului efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 11 – 12 februarie.

Potrivit agendei, Cîțu are și va avea întrevederi cu președintele Consiliului European, Charles Michel, cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu președintele Parlamentului European, David Sassoli. De asemenea, Cîțu are în agendă și discuții cu vicepreședinții executivi ai Comisiei Europene Frans Timmermans, Margrethe Vestager și Valdis Dombrovskis.

„România este gazda viitorului centru de securitate cibernetică al Uniunii Europene, și este pregătită să-și asume un rol de lider în realizarea obiectivelor stabilite de agenda digitală a Comisiei Europene, convinsă că tranziția digitală va duce la un viitor mai bun”, a scris Cîțu pe Facebook, după întâlnirea cu Margrethe Vestager.

Totodată, în marja aceste vizite, prim-ministrul va avea întrevederi cu comisarul european pentru transport, Adina Vălean, și cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Aceasta e prima vizită a lui Florin Cîțu la Bruxelles în calitate de premier.