Florin Cîțu nu face pasul înapoi: „Dacă miniștrii nu primesc votul Parlamentului, propun alte persoane”

Florin Cîțu nu face pasul înapoi: „Dacă miniștrii nu primesc votul Parlamentului, propun alte persoane
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Cîțu continuă să țină tare de funcție. Premierul din Guvernul PNL + UDMR a vorbit despre ce are de gând să facă pentru a-și continua activitatea la Palatul Victoria.

Sâmbătă, Cîțu a declarat că va nominaliza alți miniștri pentru locurile lăsate vacante de USR-PLUS, în cazul în care prima configuranție propusă pentru noul executiv nu va avea voturi suficiente în Parlament.

„Eu voi respecta Constituția, merg în Parlament pentru votul miniștrilor… Voi veni cu noi propuneri (n.r.dacă miniștrii nu trec de votul parlamentarilor)… Este clară Constituția, nu știu de ce avem astfel de discuții”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu a invocat Consituția României, despre care spune că o va respecta și pentru votul din Parlament.

„Constituția spune clar, un guvern poate pică fie prin demisie, fie prin moțiune de cenzură.

Este un vot pentru miniștrii, nu are legătură cu încrederea în Guvern. Noi nu interpretăm Constituția, noi o aplicăm”, a precizat Cîțu.

Declarațiile au fost făcute la Palatul Parlamentului înainte de ședința Biroului Permanent al PNL.

PSD: „Guvernul Cîțu nu mai există”

În opinia lui Mihai Tudose, fost premier în perioada Liviu Dragnea, Guvernul Cîțu este ca și picat.

„Moţiunea acum nu mai are sens, pentru că guvernul acesta nu mai există. Parcursul constituţional îi dă dreptul la un maximum de 45 de zile, nu mai e o problemă de ‘dacă’, ci de ‘când’. Ciolacu a spus că moţiunea e la dispoziţia AUR şi USR-PLUS, dar s-o semneze şi să avem o discuţie şi despre întoarcerea la popor.

Moţiunea noastră are ca subiect critica întregului guvern, nu doar a lui Cîţu, pe când moţiunea cealaltă e îndreptată exclusiv împotriva lui Cîţu. Această alianţă contra naturii nu poate funcționa”, a declarat Tudose, pentru RTV.

Urmăriți B1TV.ro și pe