Florin Cîțu: „Îi așteptăm pe cei de la USR să discutăm și să mergem cu această coaliție mai departe. Vom trage linie în momentul în care vor vota moțiunea alături de PSD sau AUR”

Florin Cîțu: Îi așteptăm pe cei de la USR să discutăm și să mergem cu această coaliție mai departe. Vom trage linie în momentul în care vor vota moțiunea alături de PSD sau AUR
Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a declarat marți că PNL va rămâne deschis pentru negociere cu cei de la USR pentru refacerea coaliției, cât timp nu vor vota o moțiune alăturid e PSD sau de AUR. Premierul a mai anunțat că va aloca 460 de milioane de lei către Ministerul Sănătății în contextul celui de-al patrulea val al pandemiei, criticând totodată că până acum pregătirea pentru o nouă explozie a număruluid e cazuri a fost „suboptimală”:

„Știm în ce situație se află România astăzi, urmează o perioadă dificilă în iarnă, prețurile la energie au crescut, prețurile la construcții au crescut, am găsit deja soluții pentru acestea. Suntem în mijlocul valului 4. Astăzi am avut 11.000 de persoane infecatate. Mâine vom aloca 460 de milioane de lei din fondul de rezervă pentru Ministerul Sănătății, ceea ce arată că pregătirea valului patru a fost suboptimală în ceea ce privește medicamentele și cheltuielile pentru ATI, dar punem aceste resurse la Ministerul Sănătății pentru a arăta că nu există probleme acolo.

PNL este un partid responsabil, care și-a asumat guvernarea într-o perioadă dificilă, PNL rămâne ferm în spatele președintelui și premierului în această perioadă nu este niciun fel de discuție aici. Îi așteptăm pe partenerii de la USR să vină și să discutăm și să mergem cu această coaliție mai departe. Vom trage linie în momentul în care cei de la USR vor vota o moțiune împreună cu cei de la PSD sau AUR. În acel moment PNL nu va mai negocia cu cei de la USR”, a spus Florin Cîțu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.