Florin Cîțu: În zonele cu Cod portocaliu sau roșu, prefecții trebuie să ia legătura cu organizatorii de evenimente în aer liber pentru a-i informa despre riscurile la care se expun (VIDEO)

Florin Cîțu: În zonele cu Cod portocaliu sau roșu, prefecții trebuie să ia legătura cu organizatorii de evenimente în aer liber pentru a-i informa despre riscurile la care se expun (VIDEO)
Foto: gov.ro

Prim-ministrul Florin Cîțu le-a transmis prefecților, într-o ședință desfășurată duminică în sistem de videconferință pe fondul inundațiilor din țară, că trebuie să ia legătura cu organizatorii de evenimente în aer liber în toate zonele în care există Cod roșu sau portocaliu și să îi informeze despre riscurile la care se expun.

Florin Cîțu, despre organizarea de evenimente în aer liber în zonele cu Cod portocaliu sau roșu

„Aş vrea ca prefecţii să ia legătura cu organizatorii de evenimente în spaţiu liber, mai ales în zonele în care avem Cod portocaliu şi Cod roşu, să le spună riscurile la care se expun. Trebuie să fim foarte atenţi aici. Organizatorii pot să ia decizia să amâne un eveniment, să-l reprogrameze, să-l anuleze, dar în acele zone unde avem Cod portocaliu şi Cod roşu prefecţii trebuie, şi aici subliniez, să ia legătura cu organizatorii să le spună riscurile la care se expun”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul le-a solicitat prefecților să ia legătura cu organizatorii în cauză chiar astăzi sau mâine.

„Sunt evenimente, avem şi proteste, avem şi evenimente sportive, manifestări religioase şi avem şi alte evenimente la nivelul caselor de cultură ale studenţilor, Ministerului Educaţiei ş.a.m.d. Deci, în toate aceste zone în care avem Cod portocaliu şi Cod roşu, prefecţii trebuie să ia legătura cu organizatorii acestor evenimente, astăzi şi mâine, pentru a-i informa despre riscurile la care se expun”, a mai spus oficialul.

Lucian Bode (MAI): Decât să riscăm viețile oamenilor mai bine amânăm evenimentele

Un mesaj similar a transmis și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, care s-a arătat nedumerit de faptul că organizatorii cursei off-road de la Slănic Moldova, unde pilotul Adrian Cernea a murit după ce mașina sa a fost luată de ape, n-au oprit concursul, având în vedere că existau avertizări hidro-meteorologice pentru acea zonă.

„Referitor la tragedia din Bacău, unde un autoturism care participa la un concurs de off-road a fost surprins de o viitură pe râul Oituz și pilotul a decedat, nu pot să nu îmi exprim nedumerirea față de faptul că acest concurs nu a fost oprit de către organizatori, deși existau avertizări că situația hidro-meteorologică este una severă. În urma acestei tragedii, așa cum bine știți, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Este foarte important ca cetățenii să țină cont de aceste avertizări hidro-meteorologice, inclusiv de mesajele transmise prin RO-ALERT, astfel pot fi evitate situații de pericol și chiar pierderi de vieți omenești”, a afirmat șeful MAI.

Ministul a subliniat că, decât să riscăm viețile oamenilor, mai bine amânăm evenimentele.

„În acest context, întăresc și eu mesajul domnului prim-ministru și îndemn autoritățile din zonele unde sunt programate evenimente publice în perioada următoare să urmărească prognozele meteorologice și împreună cu organizatorii să analizeze cu maximă rigurozitate oportunitatea desfășurării acestor evenimente, astfel încât siguranța persoanelor să nu fie pusă în pericol. Decât să riscăm viețile oamenilor mai bine amânăm aceste evenimente”, a adăugat șeful MAI.

Ultima oră
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază
15:10 - Dragoș Săvulescu a devenit tătic cu ajutorul unei mame surogat. Mesajul consoartei fostului acționar
14:35 - Adrian Negrescu: Coșul de cumpărături de Crăciun, mai scump cu până la 40% fața de anul trecut. Vom mâncă mai puțin, la calitate mai slabă. Scumpirile vor continua (VIDEO)