Florin Cîțu, întrebat dacă știe cât costă o pâine: „Am fost în piață, nu mănânc pâine” / Chestionat cum crede că se descurcă un român cu salariul minim pe economie: Am creat locuri de muncă și oportunități (VDEO)

Florin Cîțu, întrebat dacă știe cât costă o pâine: „Am fost în piață, nu mănânc pâine” / Chestionat cum crede că se descurcă un român cu salariul minim pe economie: Am creat locuri de muncă și oportunități (VDEO)

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că prin implementarea programului de guvernare sunt create oportunități. Acesta a precizat că rata șomajului scade de la o lună la alta, ceea ce înseamnă că tot mai mulți români își găsesc locuri de muncă. Prim-ministrul a făcut aceste declarații, întrebat cum crede că se descurcă românii cu salariul minim pe economie. Lui i s-a pus această întrebare după ce, dimineață, a vorbit despre cei 1% dintre români care au salarii nete de peste 3.000 de euro.

Florin Cîțu, despre inflație, prețuri și salariile românilor

Premierul Florin Cîțu vorbit de mai multe ori despre creșterea economică și creșterea puterii de cumpărare în România. Luni, însă, BNR a majorat semnificativ estimarea privind inflația la finele anului. Întrebat pe marginea acestui subiect, marți dimineață, Cîțu a răspuns: „Eu vă spun că am văzut ieri niște cifre foarte interesante cum mai mult de 1% dintre angajații din România au un salariu mai mare de 3.000 euro net. Cum crește ponderea celor care au salariu mai mult de 1.000 de euro. Asta arată ă mergem spre direcția pe care am vrut-o de la început, că România nu mai e o țară cu salarii mici. Avem din ce în ce mai multe salarii mari”.

Câteva ore mai târziu, un reporter l-a întrebat pe prim-ministru dacă a fost în piață în ultima vreme și știe cât costă un litru de ulei sau o pâine, aluzie la creșterile de prețuri din ultimele luni. Florin Cîțu a răspuns: „Am fost în piață, nu mănânc pâine”.

Întrebat de o jurnalistă cum crede că se descurcă românii care câștigă salariul minim pe economie, Cîțu a spus: „Prin implementarea programului de guvernare și prin aceste investiții, am creat locuri de muncă. În fiecare lună vedeți că rata șomajului scade, ceea ce înseamnă că tot mai mulți oameni au locuri de muncă în România. Asta facem, creăm oportunități!”.