Florin Cîțu: Ministerele la care avem probleme serioase cu risipa banului public nici n-au făcut reorganizarea. Nici la Transporturi și nici la Economie nu au fost programe de reformă serioase (VIDEO)

Florin Cîțu: Ministerele la care avem probleme serioase cu risipa banului public nici n-au făcut reorganizarea. Nici la Transporturi și nici la Economie nu au fost programe de reformă serioase (VIDEO)
Foto: Florin Cîțu / Facebook

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că miniștrii USR PLUS nu au prezentat planul de restructurare promis, deși au trecut circa opt luni de zile până s-au retras de la guvernare. „Era o promisiune care se pare că venea mai încolo”, a spus ironic premierul, miercuri seară, pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu, pe B1 TV: „Nici la Ministerul Transporturilor și nici la Ministerul Economiei nu au fost programe de reformă serioase”

„Investițiile chiar merg. Sunt investiții și în alte domenii, nu numai în autostrăzi, acolo noul ministru al Transporturilor ar trebui să vină să prezinte public o evaluare, ce-a găsit și ce poate să vadă în continuare. Dacă tot vorbiți de anul acesta, am eu o problemă cu reforma pe care trebuiau să o facă ministerele, pentru că până la urmă vă spun că m-am uitat și multe ministere nici n-au făcut reorganizarea. La Ministerul Energiei, domnul ministru a avut curajul și a mers mai departe, pentru că ne-a cerut Comisia Europeană a trebuit să închidem o mină, știți foarte bine, la Mintia, și am făcut-o. Eh, nu am alte ministere, unde avem probleme serioase cu risipa banului public și nu am văzut așa ceva, nici la Ministerul Transporturilor și nici la Ministerul Economiei nu au fost programe de reformă serioase”, a afirmat premierul, care a vorbit în aceeași emisiune și despre campania de vaccinare, și despre negocierile cu USR PLUS.

Florin Cîțu a reiterat că vor primi resurse doar companiile de stat care fac reforme.

„Vom face reformă, și din buget la rectificare am fost ferm pe poziții. Cine nu face reformă sau ce companie de stat nu este reformată nu va primi bani în continuare, este simplu pentru mine. Trebuie să găsească bani prin restructurare. Avem exemple, anul trecut am făcut restructurarea TAROM și TAROM bineînțeles că primește acum resurse, dar aceste resurse vin în urma unui plan de restructurare. Până au plecat colegii noștri de la guvernare au trecut vreo opt luni de zile și nu am văzut acel plan de restructurare încă, era o promisiune care se pare că venea mai încolo”, a adăugat oficialul liberal.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său