Florin Cîțu: Ne ocupăm de Ordonanța care va compensa pentru noiembrie – martie o parte din factura din această iarnă (VIDEO)

Florin Cîțu: Ne ocupăm de Ordonanța care va compensa pentru noiembrie - martie o parte din factura din această iarnă (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu a admis, vineri, că există o problemă cu prețurile la energia electrică și gazele naturale. Acesta a vorbit despre soluțiile cu care trebuie să vină Guvernul și Parlamentul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu, despre scumpirile la curent și gaze

„E un subiect foarte important. Încă un subiect pentru care acest program de guvernare trebuie să meargă mai departe. Am avut săptămâna trecută o ședință, unde au fost ANPC și ANRE, unde s-au decis să facă echipe comune.

Atunci am fost ferm: acolo unde vedem distribuitori sau operatori care folosesc această situație pentru a încălca artificial facturile oamenilor, aceștia vor trebui să pătească chiar până la a li se lua licența de funcționare.

Două soluții: Parlamentul să grăbească adoptarea legii consumatorului vulnerabil și noi, la Guvern, ne ocupăm de Ordonanța care va compensa pentru noiembrie – martie o parte din factura din această iarnă”, a declarat Florin Cîțu, după ședința de Guvern de vineri.

Ultima oră
23:27 - Boris Johnson: Certificatul verde va fi obligatoriu în anumite locuri / Frica de varianta sud-africană lovește Regatul Unit
23:22 - Radu Oprea: Alexandru Rafila le va prezenta joi președinților din coaliție propunerea legislativă privind certificatul COVID-19 (VIDEO)
23:01 - ONU se opune vaccinării obligatorii: „În niciun caz oamenii nu trebuie vaccinați cu forța”
22:56 - Marius Budăi: Ne propunem să depășim rata de ocupare de 70%, până în 2023 sau finalul lui 2023. Este un deziderat asumat și în fața Comisiei Europene
22:46 - Belarus va interzice importurile din alte țări ca răspuns la sancțiunile ce au fost aplicate de către Occident
22:33 - Alexandru Rafila: Ministerul Sănătății, foarte puțin funcțional. Trebuie să găsim o soluție să mobilizăm lumea din minister. Vreau să fac pe toată lumea să vină relaxată la serviciu
22:14 - Alexandru Rafila: Nu am discutat niciodată despre obligativitatea vaccinării. Reacția împotriva vaccinării se induce din cauza ideii de obligativitate
22:10 - Guvernul pregătește suprataxarea mașinilor vechi. Anunț de la Ministerul Mediului (VIDEO)
21:53 - Canada se alătură Statelor Unite și anunță un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing
21:52 - Sorin Cîmpeanu: În școli au stat șase luni 1,3 milioane de teste invazive nefolosite. Toată lumea a solicitat public achiziția de teste de salivă, iar acum că au venit se spune că e complicată și testarea aceasta… (VIDEO)