Florin Cîțu: Nu am văzut nici pe Ludovic Orban, nici pe vreun alt politician să facă un pas în lateral pentru binele României, cum am făcut eu

Florin Cîțu: Nu am văzut nici pe Ludovic Orban, nici pe vreun alt politician să facă un pas în lateral pentru binele României, cum am făcut eu
Foto: Inquam Photos / George Călin

Florin Cîțu, președintele PNL, a declarat că decizia de a guverna alături de PSD a fost un compromis pe care a trebuit să-l facă pentru stabilitatea României. „Mandatul meu a fost de a menține PNL la guvernare. Nu e ce am preferat noi, dar aceasta e soluția care a mers”, a punctat Cîțu. Liderul liberalilor a mai spus că, în afară de el, niciun alt politician nu a mai făcut un pas în lateral pentru binele țării, aluzie la horărârea ca Nicolae Ciucă să fie noul premier.

Florin Cîțu, despre coaliția cu PSD

„Am ajuns aici pentru că s-au încercat alte variante. Am încercat cu USR, dar a fost complicat după ce au semnat o moțiune cu AUR, PSD.

Nici mie nu-mi place, nu sunt fericit că suntem azi aici, dar e un compromis pe care l-am făcut pentru stabilitatea României. Era nevoie de un guvern stabil.

Eu am făcut în politica din România cei mai mulți pași în lateral pentru a permite asta. Nu am văzut un alt politician, nici pe Ludovic Orban sau pe altcineva să-și asume acest rol, să fac un pas în lateral pentru binele României”, a declarat liderul PNL, la TVR.

Cîțu: PNL se va opune oricăror măsuri populiste

Florin Cîțu a mai spus că, în noul guvern, PNL se va opune măsurilor populiste

„În această guvernare vom apăra principiile liberale, ne vom opune oricărei măsuri populiste. În guvernarea trecută m-am opus mai multor măsuri populiste. M-am opus și lui Orban, când eram în guvernare cu el, unor măsuri populiste, că era un an electoral.

Ne-am opus și celor de la USR, care aveau tot felul de măsuri populiste și ne vom opune în continuare”, a mai afirmat Cîțu.