Florin Cîțu: Persoanele vaccinate ar putea circula fără declarație în cazul în care se impune carantina de noapte (VIDEO)

Florin Cîțu: Persoanele vaccinate ar putea circula fără declarație în cazul în care se impune carantina de noapte (VIDEO)
Premierul Florin Cîțu / Foto: Facebook / Florin Cîțu

Premierul a participat la o dezbatere online privind creștere prețului la energie electrică și o eventuală plafonarea a acestuia, în care au mai fost discutate și anumite măsuri pentru COVID-19. În acest context, Florin Cîțu a ținut să anunțe că în ședința de guvern se va adopta o HG prin care se vor aduse o serie de modificări actualei Hotărâri de Guvern.

Astfel, magazinele ar urma să nu se mai închidă la ora 18:00, odată ce rata de infectare dintr-o localitate depășește 4 la mia de locuitori, iar persoanele vaccinare ar putea ieși din case fără declarație, dacă se instituie carantina de noapte.

„Astăzi vom avea o ședință de guvern la prânz, pentru a adopta o HG care să modifice câteva dintre aceste măsuri. Aș vrea să le spun românilor că nu se vor închide magazinele la ora 18:00 peste 4 la mie. Vom elimina această cerință și vom merge până la 6 la mie”, a declarat Florin Cîțu.

Persoanele vaccinate vor putea circula fără declarație, acolo unde este impusă carantina de noapte

Florin Cîțu a anunțat că a propus ca persoanele care s-au imunizat și au un certificat de vaccinare să poată circula liniștite în cursul nopții, acolo unde se va impune carantina de noapte. Premierul a precizat că acestea „își vor putea vedea de liniștite de activitățile lor”.

„Propunerea mea și sper că așa a rămas, pentru zonele care sunt carantinate noapte, cei care au certificate pot să iasă din casă. Nu mi se pare normal, dacă te-ai vaccinat și ai certificat de vaccinare să ți se restricționeze în vreun fel activitatea. Am cerut ca Hotărârea CNSU să includă această modificare.

Nici copiii între șase și 12 ani nu vor mai fi testați dacă vor să meargă undeva, peste 3 la mie. Am spus din primul moment că vreau ca economia să fie deschisă. Doar așa putem să avem resurse.

Dacă ești vaccinat și ai certificatul de vaccinare, poți să îți permiți să îți vezi de viață mai departe (…) Avem certificatul verde care permite activităților economice să rămână deschise. În mall-uri vom cere ca zona de mâncare să fie izolată, să rămână deschisă, dar să fie necesar certificatul verde, a declarat premierul Florin Cîțu, la Palatul Victoria.