Florin Cîțu: România are un calendar deja agreat cu Comisia Europeană de dinamică de creștere a pensiilor. Dacă majorăm într-o parte, trebuie să luăm din altă parte, nu se poate altfel (VIDEO)

Florin Cîțu: România are un calendar deja agreat cu Comisia Europeană de dinamică de creștere a pensiilor. Dacă majorăm într-o parte, trebuie să luăm din altă parte, nu se poate altfel (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Florin Cîțu, președintele PNL, a declarat că o eventuală creștere a pensiilor trebuie să se facă fără a dezechilibra economia. Liberalul spune că România are un calendar deja agreat cu Comisia Europeană privind dinamica de majorare a pensiilor ca parte din procedura de deficit excesiv, ceea ce înseamnă că trebuie să rămână în parametrii conveniți cu Bruxelles-ul. „Dacă vom merge cu o creștere într-o parte, trebuie să luăm din altă parte, nu se poate altfel”, a adăugat premierul interimar.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu (PNL), despre o eventuală creștere a pensiilor

Întrebat dacă PNL ar putea trece de pragul de 8% în ceea ce privește majorarea pensiilor, liderul liberalilor a explicat: „Nu este vorba despre de ce trec eu sau ce vrea Partidul Național Liberal, este vorba despre ce este sustenabil în România. Pentru că noi am preluat guvernarea în 2019 cu foarte multe dezechilibre. Le-am corectat și am arătat că poți să guvernezi o economie și să ai rezultate bune și făcând lucrurile transparent, predictibil. Acum, revenind la acel sistem de a crește din pix sau de a lua decizii din pix fără să ne gândim la sustenabilitatea sistemului de pensii, de salarii ș.a.m.d, totul este despre ce putem să facem ca să nu dezechilibrăm economia. Până la urmă, toți vrem să creștem pensiile cu 30%, 40%, 50%, dar dacă nu se poate…”.

„Există un calendar care este deja agreat cu Comisia Europeană de dinamică de creștere a pensiilor. Este în procedura de deficit excesiv, este agreat acel calendar. Dacă vreți să deviem de la acel calendar, trebuie să ne gândim că trebuie să rămânem în acei parametri ai deficitului, deci dacă vom merge cu o creștere într-o parte, trebuie să luăm din altă parte, nu se poate altfel”, a adăugat Florin Cîțu, care a vorbit în aceeași intervenție și despre viitorul premier.

Întrebat dacă românii ar trebui să fie îngrijorați în ceea ce privește luna decembrie, având în vedere circulara transmisă ministerele de către ministrul interimar al Finanțelor, Dan Vîlceanu, Florin Cîțu a afirmat: „Nu este cazul, n-o să fie ca în 2018, când s-au plătit pensiile în primele zile din ianuarie. Se vor plăti la timp”.