Florin Cîțu: România este o țară sigură. Cu siguranță, se fac toate eforturile pentru a-i prinde pe cei care au făcut atentatul de la Arad. Am discuții zilnice cu ministrul de Interne (VIDEO)

Florin Cîțu: România este o țară sigură. Cu siguranță, se fac toate eforturile pentru a-i prinde pe cei care au făcut atentatul de la Arad. Am discuții zilnice cu ministrul de Interne (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Prim-ministrul Florin Cîțu a sugerat că explozia de la Arad este un caz izolat, subliniind că România este o țară „foarte sigură”, și a precizat că discută zilnic cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. „Vorbim de un caz și, în acest moment, cu siguranță, se fac toate eforturile pentru a-i prinde pe cei care au făcut acest atentat”, a punctat premierul.

Florin Cîțu, despre cazul de la Arad: „Cu siguranță, se fac toate eforturile pentru a-i prinde pe cei care au făcut acest atentat”

Aflat într-o vizită în județul Timiș, premierul a fost întrebat „cât de sigură este România”, având în vedere cazul de la Arad.

„România este foarte sigură. Vorbim de un caz și, în acest moment, cu siguranță, se fac toate eforturile pentru a-i prinde pe cei care au făcut acest atentat. Vorbim de un singur caz în România. Am discuții zilnice cu ministrul de Interne despre acest caz, mă ține la curent cu informații noi care apar în fiecare zi. Cum vor avea rezultatele finale, le vor prezenta și îi las pe ei să le prezinte. Repet, România este o țară singură și vorbim de un singur caz”, a răspuns Florin Cîțu.

Referitor la faptul că au trecut 10 zile de la incident, prim-ministrul a declarat: „Nu-mi dau seama acum care este standardul, dar vă spun că au depus toate eforturile și sunt multe echipe implicate în a-i găsi pe cei care au făcut acest atentat. Nu știu care este standardul (ca timp, n.r.) să prinzi pe cineva după ce face un atentat. Dacă este o statistică, mă voi uita și, apoi, voi reveni”.

Ce spunea ministrul de Interne despre efectuarea cercetărilor

La rândul său, ministrul Lucian Bode declara recent că sunt implicați „cei mai bun specialiști” în ancheta privind moartea lui Ioan Crișan, a cărui mașină a explodat în marja unui magazin comercial din Arad.

„Am spus din primul moment că Ministerul Afacerilor Interne a implicat și implică, pentru soluționarea tragediei de laArad, cei mai buni specialiști, resurse suficiente pe care le punem la dispoziția procurorului de caz, pentru ca această tragedie să fie elucidată, să găsim vinovații. Îmi doresc să pot comunica public ce au făcut acești specialiști din structurile statului român pentru identificarea autorilor, dar în momentul în care avem o anchetă în derulare, toată coordonarea este la Parchetul General”, spunea Lucian Bode, marți.