Florin Cîțu: ”România îşi ţine promisiunea făcută de preşedintele Klaus Iohannis către Republica Moldova. Astăzi livrăm primele doze de vaccin AstraZeneca”

Florin Cîțu: ''România îşi ţine promisiunea făcută de preşedintele Klaus Iohannis către Republica Moldova. Astăzi livrăm primele doze de vaccin AstraZeneca''
Sursa: Captura Facebook

Premierul Florin Cîţu a precizat, sâmbătă, pe Facebook, căsunt livrate primele doze de vaccin către Republica Moldova. Este vorba de21.600 de doze de vaccin AstraZeneca.

„România îşi ţine promisiunea făcută de preşedintele Klaus Iohannis către Republica Moldova. Astăzi livrăm primele doze de vaccin, 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca. Urmează şi restul în lunile următoare”, a afirmat Florin Cîţu, într-un clip postat sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

Guvernul a adoptat, în ședința de Guvern de vineri, o Hotărâre prin care să se asigure că în Republica Moldova ajunge prima tranșă din cantitatea de vaccinuri anti-COVID-19 pe care i-oacordă gratuit România, a anunțat premierulFlorin Cîțu.

„Vom avea o ședință de Guvern la ora 1:45. Vom adopta online Hotărârea de Guvern pentru a ne asigura că ajung în Republica Moldova, astăzi, sper, cele 21.600 de doze de vaccin”, a declarat prim-mininistrulFlorin Cîțu,vineri. Întrebat despre ce ser este vorba, el a răspuns: „Cred că sunt AstraZeneca”.

În cele din urmă, în 24 februarie, președinta Maia Sandu a anunțat că Guvernul de la București a aprobat o OUG prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova, ajutorul imediat constând în 20.000 de doze de ser din cele 200.000 promise de România.

„O veste foarte bună pentru țara noastră!Acum câteva clipe Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova. Acest ajutor imediat constă din 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima tranșă din cele 200 000 de doze de vaccin promise de România.Aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. Suntem recunoscători Președintelui României, Klaus Iohannis, Prim-ministrului României,Florin Cîțu, și poporului român pentru donația de vaccin și solidaritatea imensă de care dau dovadă”, a declarat Maia Sandu.

Tags: