Florin Cîțu: Trebuie să luăm acele măsuri pe care le-am pus în programul de guvernare. Suntem aici într-o coaliție pentru a guverna România

Florin Cîțu: Trebuie să luăm acele măsuri pe care le-am pus în programul de guvernare. Suntem aici într-o coaliție pentru a guverna România
Foto: Inquam Photos / George Călin

Florin Cîțu spune că „la cel mai mic derapaj” de la programul de guvernare, PNL ar urma să reunească și să discute pentru a vedea dacă continuă în coaliția cu PSD.

Liderul Partidului Național Liberal susține că Executivul trebuie să ia măsurile stabilite în programul de guvernare, iar în momentul în care va realiza că există măsuri ce ar putea pune în pericol stabilitate economică sau statul de drept, ar urma să ia o decizie cu privire la parcursul coaliției.

Florin Cîțu susține măsurile prevăzute în programul de guvernare

Florin Cîțu a ținut să precizeze că PNL nu a făcut o alianță cu PSD, ci doar o coaliție pentru guvernarea României. Președintele Senatului spune că nu va permite ca stabilitatea economică sau statul de drept să fie puse în pericol.

„Suntem aici într-o coaliție pentru a guverna România. Trebuie să luăm acele măsuri pe care le-am pus în programul de guvernare.

Am reușit în programul de guvernare să nu crească taxe, să nu introducem taxe noi, să avem investițiile la 7 la sută din PIB (…) În momentul în care noi vedem măsuri care pun în pericol stabilitatea economică a României, statul de drept și orice alte măsuri pe care noi le-am luat și au fost aprobate, au fost agreate de partnerii noștri internaționali, de investitori, de agenții de rating, de cei care evaluează MCV etc., vom merge în PNL și vom lua o decizie dacă mergem mai departe sau nu în această coaliție”, a declarat Florin Cîțu, la Digi 24.

Reformele din PNRR, o linie roșie în coaliția de guvernare

Liderul PNL spune că „o linie roșie” din programul de guvernare este Planul Național de Redresare și Reziliență, din care fac parte 64 de reforme.

PNRR-ul nu a fost negociat pentru mine sau pentru PNL. Acolo sunt nevoile românilor. (…) Sunt 64 de reforme în PNRR pentru care primim finanțare de la Uniunea Europeană.

Adică noi să dăm cu piciorul la 30 de miliarde de euro, doar pentru că a fost negociat de cine nu trebuie? Sau? Nu înțeleg. În programul de guvernare nu există nicio renegociere”, a mai adăugat Florin Cîțu.