Fost ministru al Sănătății, critici dure după debutul haotic al celei de-a doua etape de vaccinare: „Înscrierea putea fi pornită de cel puţin o săptămână”

Fost ministru al Sănătății, critici dure după debutul haotic al celei de-a doua etape de vaccinare: Înscrierea putea fi pornită de cel puţin o săptămână
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Debutul celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a fot criticat dur de fostul ministru al Sănătății Florian Bodog, care a precizat că această nouă fază a procesului de imunizare a început cu stângul.

A doua etapă a campaniei de vaccinare, criticată dur de un fost minisstru al Sănătății

Florian Bodog a criticat, la RFI, modul în care este organizată a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

„Vineri dimineaţa, platforma de programare nu funcţiona şi în acelaşi timp nici numărul de telefon pus la dispoziţie de autorităţi nu a putut fi accesat. Nu a fost cel mai bun semnal pentru nimeni. Pe de altă parte, având în vedere faptul că această a doua campanie de vaccinare se adresează persoanelor cu vârsta peste 65 de ani şi persoanelor cu boli cronice, această înscriere putea fi pornită de cel puţin o săptămână, în aşa fel încât să nu se producă acest blocaj”, a afirmat fostul ministru al Sănătăţii.

El consideră că etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-Covid-19 a debutat „cu stângul”.

„Maxim cu stângul. Şi din punct de vedere al comunicării. Ieri, de exemplu, vedeam un comunicat oficial al STS-ului, care spunea că s-au înscris pe platformă în jur de 200.000 de persoane, după care Guvernul a spus că s-au înscris peste 300.000. Toate aceste lucruri ridică semne de întrebare şi dau apă la moară celor care vin cu mesaje antivacciniste”, a susţinut Bodog.

A doua etapă a debutat haotic

Debut haotic al etapei a doua din campania de vaccinare anti-COVID-19. După ce platforma online de programarenu a funcționat, vineri, chiar la debutul celei de-a doua etape, luni dimineață au apărut noi probleme tehnice. În plus, astfel de probleme au existat și în centrele de vaccinare.

Etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-coronavirus a început, în România, pe 15 ianuarie, în această etapă urmând a fi imunizate persoanele de peste 65 de ani, cele care suferă de boli cronice, precum și angajații din sectoare considerate esențiale.

Încă de vineri seară, după ce platforma de programare a devenit disponibilă, oamenii au început să se înscrie la vaccinare, astfel că, în doar câteva ore,s-au epuizattoate locurile libere pentru următoarele 20 de zile în București.