Fostul deputat Alexandru Băişanu, reţinut și cercetat pentru şantaj

Fostul deputat Alexandru Băişanu, reţinut și cercetat pentru şantaj

Ştefan Alexandru Băişanu, fost deputat, a fost reţinut de poliţişti într-un dosar în care e bănuit de şantaj. Trei percheziții au fost făcute în acest caz, deschis după o plângere depusă de un bărbat, fost asociat al lui Băişanu.

Fost deputat, reținut pentru șantaj

Dosarul a fost deschis după o plângere depusă de un bărbat, fost asociat al lui Băişanu în dezvoltarea unui centru de echitaţie pe un teren din apropierea unui iaz, luciu de apă pe care petentul îl are în administrare în urma unei licitaţii, informează Agerpres.

Bărbatul îl acuză pe Alexandru Băişanu că nu s-ar fi ţinut de cuvânt în ceea ce priveşte realizarea investiţiei, că l-a determinat să investească mari sume de bani pentru a achiziţiona terenul din zona iazului şi a înfiinţa centrul de echitaţie, dar fostul deputat nu i-ar fi returnat sumele investite şi i-ar fi spus că îi plăteşte datoriile doar dacă îi va ceda şi iazul.

Poliţiştii din Ipotești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au făcut trei percheziții domiciliare, în timpul cărora au ridicat mai multe înscrisuri, dispozitive de stocare a datelor electronice, dispozitive de comunicare la distanţă şi alte dispozitive electronice.

Alexandru Băişanu a fost dus la audieri, apoi agenții au dispus reținerea sa pentru 24 de ore. Fostul deputat e acum în arestul IPJ Suceava.