Gabriel Oprea (UNPR): E dezamăgitoare atitudinea unor state cu privire la intrarea țării noastre în Schengen. România își respectă angajamentele și trebuie să fie respectată în Europa

Gabriel Oprea (UNPR): E dezamăgitoare atitudinea unor state cu privire la intrarea țării noastre în Schengen. România își respectă angajamentele și trebuie să fie respectată în Europa
Foto: Facebook @ Gabriel Oprea

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, și-a exprimat dezamăgirea cu privire la rezervele pe care unele state le au față de aderarea României la Schengen. Acesta a subliniat că țara noastră își respectă angajamentele în Europa așa că, la rândul ei, trebuie să fie tratată cu respect.

Gabriel Oprea: România merită să fie în Schengen

„Este dezamăgitoare atitudinea unor state europene cu privire la intrarea țării noastre în Schengen. Și este nedrept ca România să nu fie admisă acum în spațiul de liberă circulație. Îndeplinim de 11 ani condiționalitățile privind securitatea frontierelor, îndeplinim toate criteriile impuse, iar acest lucru a putut fi verificat recent. România apără flancul estic al NATO și peste 1200 km de frontieră a UE, inclusiv la Marea Neagră. Reținerile sau opoziția unora chiar nu are niciun fel de justificare în realitate. Merităm și trebuie să fim incluși în Spațiul Schengen.
România și-a făcut și își face datoria față de partenerii săi, respectă termelele și angajamentele și trebuie să fie respectată în Europa”, a declarat Oprea, potrivit umpmv.eu.

Acesta a participat la ședința Biroului Politic Permanent Național al Uniunii Naționale pentru Progresul României, ședință în cadrul căreia s-a discutat despre activitatea organizațiilot județene ale partidului, despre starea economiei naționale, atragerea fondurilor din PNRR și soluțiile necesare în condițiile provocarilor internaționale.

Tot în cadrul reuniunii s-a discutat despre situația politico-militară actuală a României, ca stat NATO, în contextul războiului din Ucraina.

Gabriel Oprea: Cu războiul la granițe, România trebuie să-și susțină armata

De asemenea, Gabriel Oprea a subliniat necesitatea implicării liderilor politici în rezolvarea situației privitoare la pensiile militare de stat.

„Cu războiul la granițe, România trebuie să-și susțină armata sub toate formele, trebuie să-i susțină pe cei din sistemul de aparare, ordine publică și siguranță națională, atât pe activi cât și pe rezerviști.

Militarii, polițiștii și-au câștigat drepturile cu sacrificii, fiind de multe ori departe de familii, ducând o viață plină de constrângeri și privațiuni pe care alte profesii nu le au. Pensiile militare nu sunt privilegii, ci recunoașterea pe care statul român și societatea o datorează celor care depun un jurământ și slujesc țara, chiar cu prețul vieții.

Sunt oamenii din prima linie, în aceste vremuri grele, iar România trebuie să le asigure drepturile câștigate. Statul trebuie să lupte pe toate planuri pentru ca pensiile militare să rămână ocupaționale”, a mai declarat Gabriel Oprea.

Acesta a atras atenția că politicienii români trebuie să ajute întreaga populație, dată fiind perioada dificilă pe care o traversăm: „Pe de altă parte, aici, în țară, statul trebuie să facă eforturi, să vină cu cele mai bune soluții pentru a diminua efectele inflației asupra populației. Populația trebuie sprijinită să treacă peste această iarnă cu bine, românii trebuie să aibă salarii satisfăcătoare, pensii și alocații decente. Așa cum am mai spus, România trebuie să fie apărată de efectele războiului care se duce la granițele sale”.

Urmăriți B1TV.ro și pe