Gabriel Zetea: PSD cere în continuare socoteală miniștrilor USR ai Sănătății, care nu au vrut să aducă în România medicamente antivirale / USR și AUR, poziții extreme pe certificatul verde (VIDEO)

Gabriel Zetea: PSD cere în continuare socoteală miniștrilor USR ai Sănătății, care nu au vrut să aducă în România medicamente antivirale / USR și AUR, poziții extreme pe certificatul verde (VIDEO)
Foto: Facebook @ Gabriel Valer Zetea

Deputatul PSD Gabriel Zetea i-a acuzat pe miniștrii USR ai Sănătății că nu au dorit să aducă antivirale în România. Pentru social-democrați, a spus el luni seară la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, aducerea acestor medicamente în farmacii este o condiție pentru a accepta să intre la guvernare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Gabriel Zetea (PSD), pe B1 TV: Miniștrii USR nu au vrut să aducă în România medicamente antivirale

„Aceasta este una dintre principalele măsuri pe care PSD le cere, fără asta nu intrăm la guvernare, adică să aducem antivirale în farmacii care să poată să fie folosite de la începutul bolii, pentru pacienți. Nu s-a dorit acest lucru în România, nu s-a dorit de un an de zile, nici miniștrii USR, nici miniștrii PNL. Vreți să vă dau nume? Domnul Tătaru, doamna Mihăilă, domnul Voiculescu au fost miniștri ai Sănătății. Eu pot să spun public foarte tare să se audă, eu cred că oamenii aceștia au vrut – că eu nu am altă explicație logică – să se facă infectarea asta de turmă, chiar să ne infectăm și pe cale naturală, cumva, să ajungem la procentul de 70% (imunitate colectivă, n.r.). Există vreo altă explicație logică? Și pentru asta Partidul Social Democrat cere în continuare socoteală miniștrilor USR ai Sănătății, care asta au făcut, din păcate. E părerea mea, ca parlamentar, și îmi asum ceea ce spun, nu au vrut să aducă în România medicamente antivirale pentru români, ăștia au fost miniștrii USR”, a declarat social-democratul.

El a vorbit și despre dezbaterile pe proiectul privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, care luni a intrat în dezbatere la Camera Deputaților, context în care i-a acuzat pe parlamentarii USR și AUR că au adoptat „poziții extreme” pe acest subiect.

„Probabil că săptămâna viitoare el va intra la vot. Sigur că e nevoie să se respecte și procedurile din Parlament. Am văzut astăzi niște poziții extreme – o extremă de la AUR, care ei nu vor să discute, încearcă să boicoteze orice discuție este în Parlamentul României despre certificat, și cealaltă extremă, cei de la USR, care vor toate să se întâmple într-un moment, să facem șase comisii deodată… nici așa nu se poate!”, a adăugat deputatul PSD Gabriel Zetea.

Urmăriți B1TV.ro și pe