Gabriela Firea: 50 de milioane de euro din PNRR este suma ce va fi alocată pentru realizarea a 150 de servicii de zi la nivel local dedicate protecției copilului (GALERIE FOTO)

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că din PNRR va fi alocată o sumă de 50 de milioane de euro pentru realizarea a 150 de servicii de zi la nivel local destinate protecției copilului, prin bugetul ministerului pe care îl conduce.

Gabriela Firea: Pentru obținerea fondurilor vor putea aplica primăriile și ONG-urile

„50 milioane de euro din PNRR este suma ce va fi alocată pentru realizarea unui număr de 150 de servicii de zi la nivel local dedicate protecției copilului (centre de zi, centre de recuperare pentru copii cu dizabilități, centre de consiliere pentru copii cu părinți plecați în străinătate), prin bugetul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Pentru obținerea fondurilor vor putea aplica primăriile și ONG-urile, iar finanțarea va asigura cheltuielile pentru construcția și/sau dotarea centrelor, precum și funcționarea lor timp de 8 luni după inaugurare”, a scris ministrul Familiei, vineri, pe Facebook.

Social-democrata spune că deja a avut o primă întâlnire cu specialiștii Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităț, Copii și Adopții.

„Am avut primele întâlniri cu specialiștii ANPDCA pentru a verifica stadiul angajamentelor pe care trebuie să le îndeplinim, în calitate de autoritate de implementare, precum și termenele asumate față de Comisia Europeană. Vrem să utilizăm cât mai eficient aceste fonduri, să nu avem întârzieri în depășirea jaloanelor din foaia de parcurs. Copiii din familiile vulnerabile din întreaga țară trebuie să aibă acces, cât mai repede, la acest tip de servicii, care le pot marca viitorul!”, a conchis prim-vicepreședinta PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe