George Simion (AUR): Trebuie declarată starea de urgență. Să înțeleagă toată lumea că suntem într-o situație de urgență acum (VIDEO)

George Simion (AUR): Trebuie declarată starea de urgență. Să înțeleagă toată lumea că suntem într-o situație de urgență acum (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Reprezentanții AUR au discutat duminică, la sediul Ministerului Sănătății, cu ministrul Vlad Voiculescu. La finalul dialogului, liderul formațiunii, George Simion, a declarat că ar trebui introdusă starea de urgență.

AUR susține revenirea la starea de urgență

„Să înțeleagă toată lumea că suntem într-o situație de urgență acum. Trebuie declarată starea de urgență. Cu adevărat este o stare de urgență. Trebuie să trecem peste iarnă cu aceste spitale, în condițiile în care le știm cu toții.

Noi am venit cu o propunere: cei de la Ministerul Apărării să ofere generatoarele către spitale pentru că există un surplus de energie consumată în perioada asta”, a declarat George Simion, lider AUR, potrivit B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

AUR insistă că Vlad Voiculescu ar trebui să demisioneze după tragedia de la ”Matei Balș”

Duminică, George Simion i-a cerut din nou demisia lui Vlad Voiculescu pentru tragedia de la ”Matei Balș”: „I-am reiterat domnului Voiculescu că trebuie să-și dea demisia pentru că e o chestiune de asumare politică. Credem că în interiorul USR-PLUS s-or mai găsi și alții care să ocupe funcția de ministru al Sănătății”.

Chiar dacă nu îl mai vrea în fruntea ministerului, Simion i-a cerut, totuși, sprijinul lui Voiculescu: „Am venit cu niște propuneri concrete. AUR dorește să renunțe la banii de la finanțarea partidelor politice. Sunt aproape patru milioane de euro. Vrem să oferim acești bani pentru construcția unui spital. Anul acesta se poate lucrul ăsta. I-am cerut sprijinul ministrului Vociulescu și cerem premierului Cîțu să ne acorde acest sprijin: să dea Ordonanță de Urgență cu privire la legea partidelor politice”.