Gheorghe Falcă: PNL are un rezultat afectat de guvernarea în pandemie / România avea șansa să realizeze reforme profunde

Gheorghe Falcă: PNL are un rezultat afectat de guvernarea în pandemie / România avea șansa să realizeze reforme profunde
foto: Facebook @ Falca Gheorghe

Eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă a catalogat drept „o surpriză” scorul PSD și susține că acesta a fost dat de prezența foarte mică la vot. Cât despre scorul liberalilor, el este de părere că a fost „afectat de guvernarea în pandemie”. „Evident, noi ne-am asumat o astfel de responsabilitate”, a mai adăugat demnitarul european.

Gheorghe Falcă (PNL): „O surpriză este scorul PSD, dat de prezența foarte mică la vot”

„O surpriză este scorul PSD, dat de prezenţa foarte mică la vot. Aşa cum ştiţi, electoratul PSD nu îşi taxează politicienii şi se prezintă la vot. PNL are un rezultat afectat de guvernarea în pandemie, evident, noi ne-am asumat o astfel de responsabilitate”, a declarat Gheorghe Falcă, duminică seară, pentru Agerpres.

Liderul PNL Arad susține că „România avea șansa să realizeze reforme profunde”.

„Când ai un un guvern de coaliţie cu multe partide, curajul politicienilor să facă reforme este mult mai mic. Dar politicienii trebuie să respecte votul cetăţenilor”, a mai declarat el.

Pe fondul pandemiei, spune Gheorghe Falcă, „oamenii au avut o nemulţumire pe care şi-au arătat-o prin neprezentarea la vot”.

„Nimeni nu a fost pregătit să gestioneze criza”, a afirmat europarlamentarul.

El consideră că „în jurul PNL, împreună cu USR şi PMP, dacă intră în Parlament, şi UDMR, se poate face un guvern de coaliţie, dar care va gestiona prudent foarte multe reforme”.

De altfel, acesta a fost scenariul vehiculat și de către Florin Roman, liderul deputaților PNL, în intervenția sa pe B1 TV.

Întrebat de Silviu Mănăstire ce ar trebuie să se întâmple din acest moment, liderul deputaților PNL a precizat: „Dacă vedeți, se conturează o majoritate în jurul PNL, cu cei de la USR, cu cei de la UDMR și, din datele noastre, cu cei de la PMP. Din păcate, va fi o perioadă dificilă pentru România, pentru că vom avea un guvern format din patru partide și o opoziție extrem de puternică formată din PSD și cei de la AUR, care însumează aproape 40% din structura viitorului Parlament, la redistribuire chiar mai mult”.

Referitor la situația PMP, Florin Roman a menționat: „Uitați-vă că mai sunt de centralizat și voturile din diaspora. Sunt acolo aproape 5% din voturi. Votul din Republica Moldova a fost destul de numeros și voturile din Republica Moldova îi vor ajuta pe cei de la PMP să facă pragul de 5%”.