Surse: OUG pe amnistie şi graţiere va fi adoptată exact înainte de Crăciun. Dragnea vrea ridicarea limitei pedepselor la 8 ani

Surse: OUG pe amnistie şi graţiere va fi adoptată exact înainte de Crăciun. Dragnea vrea ridicarea limitei pedepselor la 8 ani
Foto: Inquam Photos

Ordonanța de Urgență privind amnistia și grațierea va fi adoptată în ultima ședință de Guvern de dinaintea Crăciunului (19 sau 20 decembrie), informează Adevărul.

De altfel, proiectul este aproape gata, singurul lucru ce mai trebuie stabilit fiind legat de limita pedepselor. Inițial s-a stabilit să fie grațiate pedepsele mai mici de cinci ani, numai că Liviu Dragnea ar vrea ridicarea acestei limite la opt ani, astfel încât de OUG să beneficieze și apropiatul său, Darius Vâlcov.

Sursele Adevărul afirmă că proiectul va fi inițiat de Carmen Dan, ministrul de Interne, deoarece Tudorel Toader, ministrul Justiției, a refuzat să-și asume această OUG, în ciuda presiunilor făcute asupra sa.

La textul efectiv lucrează Florin Iordache, autorul controversatei Ordonanțe 13, care a scos în stradă sute de mii de oameni la începutul anului trecut.

Dacă textul va fi adoptat în forma dorită de Liviu Dragnea, atunci nu vor scăpa de închisoare doar șeful PSD și Darius Vâlcov, ci și mii de infractori foarte periculoși, precizează Adevărul.