Haos pe banii cetățenilor. Decizia primarului Dominic Fritz (USR-PLUS) a scandalizat Timișoara

Haos pe banii cetățenilor. Decizia primarului Dominic Fritz (USR-PLUS) a scandalizat Timișoara
Dominic Fritz

O nouă decizie a primarului Timișoarei, Dominic Fritz, a ajuns în atenția opiniei publice. Controversatul edil local și-a angajat o firmă de avocatură pentru a se apăra în procesele cu subalternii.

Risipă a banului public în Timișoara: 99.000 de lei fără TVA (peste 20.000 de euro) va plăti Primăria condusă de către Dominic Fritz unei firme de avocatură aleasă pentru litigiile edilului. Mai exact, este vorba despre procesele pe care primarul le are în instanță cu 33 de angajați, care au acționat în instanță după adoptarea noii organigrame, care a intrat în vigoare din 2 august 2021.

„Primăria Municipiului Timişoara a finalizat procedura de achiziţie a serviciilor de asistenţă/reprezentare în instanţă definite conform (…) Legii nr.51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, conform prevederilor Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Timişoara (…) privind avizarea contractării serviciilor juridice de reprezentare în instanţă pentru litigiile care izvorăsc din punerea în executare a Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Timişoara din 15.06.2021. Valoarea estimată a contractului este de 99.000 lei fără TVA”, a anunțat Biroul de presă al Primăriei Timişoara, prin intermediul unui comunicat.

Cine a câștigat contractul pus la bătaie de către Dominic Fritz

Sursa menționată a transmis că au existat două oferte. Câștigătorul a fost desemnat în baza criteriului „calitate/preț”. Sergiu Stănilă, decanul Baroului Timișoara, care deține S.C.P.A. Stănilă și Asociații a primit contractul.

Tribunalul Timiş a dispus, luni, suspendarea noii organigrame, promovată fără dezbatere publică prealabilă, care presupune desfiinţarea a 80 de posturi, din care 10 sunt de conducere. De asemenea, instanţa suspendă executarea mai multor dispoziţii ale primarului municipiului Timişoara, subsecvente, pe un interval de 60 de zile, când va avea loc o pronunţare de fond a magistraţilor. Consiliul Local Timişoara este obligat să plătească sindicatului şi reclamanţilor cheltuieli de judecată de aproape 17.000 de lei.

Dominic Fritz, acuzat că este adept al ideologiei neomarxiste

Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, îl susține pe Ludovic Orban, în cursa pentru președinția PNL. Potrivit fostului edil, președintele Camerei Deputaților a avut un discurs bine adaptat ideologiei formațiunii liberale. De asemenea, Robu a atenționat că „alunecarea” PNL în direcția neomarxistă, caracteristică USR-PLUS, implementată de către Dominic Fritz, actualul primar al Timișoarei, ar produce un efect negativ puternic pentru liberali.

„Eu vreau să salut asumarea de către Ludovic Orban a unei moțiuni liberal-conservatoare. Nu prea s-a mai vorbit în România ultimilor ani despre valorile conservatoare și este mare păcat, cu atât mai mult pentru că trăim vremuri tulburi, în care asistăm la o ofensivă a acestui progresism, deși mie îmi vine pe limbă să-i spun neomarxism, care dă toată lumea peste cap, nu numai societatea românească.Eu văd aici, la noi, în Timișoara, ce s-a întâmplat în 9 luni și jumătate de administrare neomarxistă. Este un dezastru absolut pe toate coordonatele și am măsura cuvintelor.

Dacă PNL-ul alunecă spre acest progresism, neomarxism, să fie în ton cu ceea ce este la modă acum, își semnează singur desființarea. Va fi un dezastru total. Singura șansă este să-și păstreze linia pe care foarte bine a formulat-o Ludovic Orban. Valorile esențiale le-a enumerat pe toate în câteva fraze”, a declarat Daniel Robu, pentru B1 TV, în emisiunea „Dosar pentru Politician”, moderată de către Silviu Mănăstire.

În vârstă de 38 de ani, Fritz este necăsătorit și fără copii. El a recunoscut că înainte de a deveni primar, a fost șomer o bună perioadă de timp. Singura sa ocupație a fost propria gospodărie, potrivit actualului primar.