Îl demite Florin Cîțu pe ministrul Justiției, Stelian Ion? Reacția premierului: „Sunt de acord cu domnul președinte Iohannis”

Îl demite Florin Cîțu pe ministrul Justiției, Stelian Ion? Reacția premierului: „Sunt de acord cu domnul președinte Iohannis
Klaus Iohannis și Florin Cîțu, la recepția oferită de Ambasada SUA. Sursa foto: presidency

Continuă presiunile pe Stelian Ion, ministrul Justiției, din partea USR-PLUS. După ce Klaus Iohannis l-a criticat pe oficialul de MJ, premierul Florin Cîțu și-a exprimat punctul de vedere.

Sunt așteptări mai mari de la Ion, este concluzia lui Cîțu.

„Sunt de acord cu domnul președinte, cam cu totul. Noi avem așteptări… Am spus ‘hai să stăm la masă, să discutăm”. Obiectivele noastre rămân aceleași. Desființarea SIIJ, modificarea legilor justiției.

Trebuie să recunoaștem că poate nu am găsit mereu cea mai bună soluție, dar sunt proiecte pe care ministrul va trebui să le împingă de la spate și are toată susținerea mea (…) Dialogul are un rol important în acest angrenaj”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat punctual, dacă are în vedere demiterea lui Stelian Ion, premierul a refuzat să se pronunțe.

„Nu discut despre aceste lucruri în public”, a declarat Cîțu.

Schimb de replici între Klaus Iohannis și Florin Cîțu

Miercuri, Iohannis a vorbit despre sincopele din coaliția de guvernare. Stelian Ion se numără printre cei care i-a nemulțumit.

„Mai sunt multe lucruri care nu funcţionează. Bunăoară, SIIJ nu a fost desfiinţată, chit că toată lumea s-a lăudat că aşa va face, ministrul Justiţiei nu a găsit încă calea potrivită, legile justiţiei – nici nu există un proiect acceptat în coaliţie şi sunt şi eu nemulţumit de aceste lucru.

Sunt şi alte, şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută, deci mai este mult de lucru, dar această formulă sunt convins că poate să funcţioneze”, a explicat Iohannis.

Stelian Ion a venit cu explicația.

„Soluția pentru deblocarea proiectului de desființare a SIIJ și a legilor justiției este una simplă: respectarea angajamentelor asumate în programul de guvernare și în relația cu Uniunea Europeană.

(…) Desființarea SIIJ putea fi realizată încă din februarie, de când Ministerul Justiției a propus proiectul și a fost aprobat și susținut de Guvern. Ministerul Justiției a transmis forma corectă, avizată favorabil și de Comisia de la Veneția, pe care UDMR o ignoră cu bună-știință. Criticile cred că ar trebui îndreptate înspre UDMR, nu înspre Ministerul Justiției”, a explicat Ion.

Ultima oră
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Cine sunt liberalii din Biroul Executiv al formațiunii (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc