Ilie Bolojan: Eu nu am susținut această coaliție în interiorul PNL, dar mi-aș dori să reușească. Dacă PSD și PNL doar asta au în agendă, fiecare cât câștigă și cât pierde în sondaje, atunci au făcut degeaba coaliția (VIDEO)

Ilie Bolojan: Eu nu am susținut această coaliție în interiorul PNL, dar mi-aș dori să reușească. Dacă PSD și PNL doar asta au în agendă, fiecare cât câștigă și cât pierde în sondaje, atunci au făcut degeaba coaliția (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a declarat sâmbătă, pentru B1 TV, că dacă PSD și PNL stau cu ochii pe sondaje, în loc să facă treabă, atunci degeaba au mai făcut coaliția. Bolojan a atras atenția că actuala coaliție se bucură de o majoritate largă în Parlament, prin urmare chiar are toate pârghiile să producă schimbări veritabile.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Special B1”, moderată de Nadia Ciurlin pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ilie Bolojan, despre misiunea coaliției PNL – PSD – UDMR

„Eu nu am susținut această coaliție în interiorul PNL, dar azi vă spun deschis că mi-aș dori să reușească, pentru că nu avem an electoral, suntem între mandate și sunt foarte multe lucruri de făcut pe care o majoritate mare, cum e actuala majoritate guvernamnetală, una stabilă, le poate pune în practică.

Sunt două categorii de probleme: cele urgente care vin peste tine, cum e pandemia sau creșterea prețului la gaze și electricitate, unde nu putem fugi de responsabilitate, și mai sunt și problemele pe termen lung, reforme ale statului, măsuri în administrație. Fiind foarte multe restanțe pe care România le are, 2022 ar putea fi un an al achitării unor astfel de restanțe”, a declarat Ilie Bolojan, pentru B1 TV.

Ilie Bolojan atrage atenția partidelor din coaliție să nu stea cu ochii pe sondaje

Întrebat dacă crede că va rezista coaliția până la alegeri, liberalul a răspuns: „Eu îmi doresc ca această coaliție să livreze proiecte, să modifice legi, să îmbunătățească sistemul administrativ, să creeze oportunități. Dacă nu se va întâmpla asta, în afară de faptul că partidul meu (PNL) va fi cel mai mare perdant, dar nu asta e problema, perdantă va fi țara noastră. vom mai pierde niște ani, or orice an pierdut însemnă oportunități pierdute, depopulare, rămânere economică în urmă”.

„Cred că e o presiune mare și pe cei care sunt pe poziții și sunt conștienți de aceste lucruri. (…)

Dacă doar asta au în agendă cele două partide, fiecare cât câștigă și cât pierde, înseamnă că au făcut degeaba coaliția. Eu cred că anul acesta nu trebuie să fie unul al analizelor de tip electoral. E mai puțin important care partid comunică primul, care politician postează primul pe Facebook, important e să faci ce e important pentru țară”, a mai declarat Ilie Bolojan pentru B1 TV.