În România ești amendat dacă protestezi față de războiul lui Putin. Bobby Păunescu: „Această situație a ajuns deja unde trebuia să ajungă și s-au crucit oamenii” (VIDEO)

În România ești amendat dacă protestezi față de războiul lui Putin. Bobby Păunescu: „Această situație a ajuns deja unde trebuia să ajungă și s-au crucit oamenii” (VIDEO)

Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, a declarat că Judecătoria Sectorului 1 a dat dreptate Ministerului de Interne, în speță Jandarmeriei, într-o cauză în care Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei ”21 Decembrie 1989” a fost amendat pentru un miting în fața Ambasadei Rusiei.

Păunescu a remarcat cu amărăciune faptul că, în timp ce în marile orașe ale lumii erau organizate proteste față de războiul dus de Rusia în Ucraina, iar președintele SUA, partenerul nostru strategic, îl numea pe Vladimir Putin criminal de război, în România autoritățile amendau oamenii care manifestau împotriva războiului.

Acesta a mai ținut să precizeze că oricare ar fi fost problemele noastre din trecut cu Ucraina, ceea ce contează acum e răul pe care îl face Rusia lui Putin.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei ediții speciale a emisiunii „Talk B1”, moderată de Dan Gabor pe B1 TV.

Bobby Păunescu: „Ministerul de Interne ne spune că nu trebuie să facem miting împotriva războiului din Rusia”

„Acum câteva zile, în primă instanță, Judecătoria de la sectorul nu-știu-care, 1, a dat câștig de cauză Ministerului de Interne, Jandarmeriei, atunci când în ziua în care dl Mărieș și dl Bostan m-au atras într-o cursă să fac un miting, să fiu prezent la un miting al unor doamne ucrainence în fața ambasadei Rusiei…. Era în aceeași zi în care președintele Biden îl făcea criminal de război pe Putin, zi în care toată Europa îl acuza pe Putin și Rusia de invazie, iar la noi, surpriză!, acest miting, care s-a petrecut atunci în fiecare capitală… Au spus că dl Bostan a fost recalcitrant și nu știu ce a făcut, a bătut 20 de jandarmi, a sărit gardul la ruși… glumesc, nu s-a întâmplat nimic, dar o amendă a fost dată direct dlui Mărieș.

Un lucru e foarte important aici: dacă Ministerul de Interne ne spune că nu trebuie să facem miting împotriva războiului din Rusia, în ziua în care partenerul strategic al României, SUA, spune că Putin e criminal de război… Dacă cei de acolo spun asta… Nu mai spun de speța în sine la tribunal, că nu ne-au primit ca martori…

Ministerul de Interne a dat amendă că de ce ne-am dus în fața ambasadei Rusiei. Deci MAI s-a opus mitingului doamnelor din Ucraina, miting pașnic în fața ambasadei Rusiei”, a afirmat Bobby Păunescu.

Acesta a oferit și o explicație privind decizia ciudată a instanței: „Dosarele SIPA! Dosarele SIPA știm cu toții unde sunt”.

„Această situație a ajuns deja unde trebuia să ajungă și s-au crucit oamenii.

Că ucrainenii nu ne-au ajutat la graniță sau ce probleme au fost pe vremuri… Acum e vorba de Rusia, care a făcut o grămadă de… și noi am fost pedepsiți! Oricine încearcă să facă ceva trebuie pus la pământ, jos”, a mai acuzat Bobby Păunescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe