INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 4,4% în primele şapte luni, faţă de perioada similară din 2020

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 4,4% în primele şapte luni, faţă de perioada similară din 2020
Foto simbol: Pixabay

INS anunță că volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în primele şapte luni ale anului, faţă de perioada similară din 2020, ca serie brută, cu 4,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,1%.

Pe elemente de structură a avut loc o creştere la lucrările de construcţii noi cu 12,7%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-14,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-9%).  Pe obiecte de construcţii, a avut loc o creştere la clădirile rezidenţiale (+28%). Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 1,6%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele şapte luni ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,1%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+10%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 12,8%, respectiv cu 9,2%. Pe obiecte de construcţii, o creştere a avut loc la clădirile rezidenţiale (+19,1%). Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 4%, respectiv cu 0,7%.

În luna iulie 2021 comparativ cu iunie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 5,8%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (-14,6%), lucrările de construcţii noi (-5,8%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-1,8%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi astfel: clădirile nerezidenţiale (-16,9%), lucrările de construcţii inginereşti (-1,6%) şi la clădirile rezidenţiale (-0,8%).

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său