PNL, după declarațiile Vioricăi Dăncilă privind raportul MCV: Am avut parte de acelaşi gest pe care l-a făcut Florin Iordache, dar în cuvinte (VIDEO)

PNL, după declarațiile Vioricăi Dăncilă privind raportul MCV: Am avut parte de acelaşi gest pe care l-a făcut Florin Iordache, dar în cuvinte (VIDEO)

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, a criticat, joi, în termeni duri, declerațiile premierului Viorica Dăncilă, cu privire la rezoluția Parlamentului European cu privire la România și la concluziile raportului MCV.

Dancă a susținut că actualul Guvern încalcă principiile şi valorile europene, informează Agerpres.

„Am asistat astăzi la o scenă din acelaşi film prost pentru România, prin afirmaţiile pe care le-a citit premierul României, Viorica Dăncilă. Am avut parte de acelaşi gest pe care l-a făcut Florin Iordache ieri, dar în cuvinte. Nu este împotriva Opoziţiei sau doar a Opoziţiei şi a PNL, ci este împotriva românilor ceea ce afirmă şi întreprind cei care în acest moment guvernează România. Afirmaţiile doamnei Dăncilă de astăzi cu privire la rezoluţia Parlamentului European, raportul MCV, pregătirea Consiliului Uniunii Europene sunt foarte grave pentru că arată că, în acest moment, Guvernul României, sprijinit de coaliţia PSD-ALDE, încalcă principiile şi valorile europene şi se opune prevederilor Tratatului de aderare a României la UE şi doresc să scoată România din UE. (…) După ce s-au pus de-a curmezişul mai bine de un an de zile, că instituţiile europene nu cunosc realitatea din România, că nu sunt informaţi, că nu spun concret ce trebuie să facă România, după ce au făcut pe proştii, acum când sunt ca hoţii prinşi la furat dau înapoi şi arată doar tupeu şi un dezinteres şi o ostilitate gravă faţă de toate recomandările acestor instituţii europene. (…) Această atitudine pe care a exprimat-o Viorica Dăncilă astăzi este cu atât mai gravă cu cât vine din partea premierului unei ţări care urmează să preia preşedinţia Consiliului UE şi pune un mare semn de întrebare dacă Guvernul unei ţări europene, care dovedeşte că încalcă valorile şi principiile europene, merită şi poate să conducă destinele UE în cadrul preşedinţiei rotative a acestei organizaţii. (…) Rezoluţia Parlamentului European şi raportul MCV nu sunt împotriva României, ci împotriva grupului infracţional care a ocupat şi ocupă Palatul Victoria”, a spus Dancă.

Precizările acestuia vin după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, la începutul ședinței de Guvern, că este dezamăgită de concluziile raportului MCV. Prim-ministrul a mers pe aceeaşi linie ca Tudorel Toader şi a condamnat recomandările suplimentare ale Comisiei Europene, care, spune Dăncilă, reprezintă o atingere adusă suveranităţii României şi o încălcare a tratatului UE. (Detalii AICI)

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.