Ionel Dancă (PNL), întrebat dacă va vota Cabinetul Ciucă: Noi am promis în campanie o guvernare fără PSD. Deci nu pot să votez un guvern alături de PSD (VIDEO)

Ionel Dancă (PNL), întrebat dacă va vota Cabinetul Ciucă: Noi am promis în campanie o guvernare fără PSD. Deci nu pot să votez un guvern alături de PSD (VIDEO)
Foto: Ionel Dancă / Facebook

Deputatul PNL Ionel Dancă, susținător al lui Ludovic Orban în partid, a declarat joi, pentru B1 TV, că nu ar putea vota un guvern minoritar susținut de PSD. Afirmația vine în contextul în care se conturează scenariul unui Guvern Ciucă (PNL – UDMR) minoritar, cu susținerea PSD din Parlament. De altfel, apropierea dintre PNL și PSD e motivul pentru care Dacian Cioloș a anunțat deja că USR nu va vota Guvernul Ciucă. Dancă a criticat apoi decizia președintelui Klaus Iohannis de a desemna premier un general în rezervă: „e o sacrificare a democrației”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Dancă susține că nu poate vota un guvern care e susținut de PSD

„România nu are nevoie în momentul de față de o soluție militară de guvernare. România are capacitatea de a oferi țării o soluție politică democratică de guvernare și aceasta e simplă: refacerea coaliției de guvernare cu un candidat de premier din partea PNL, altul decât Florin Cîțu și Nicolae Ciucă, care să aibă capacitatea de a reface încrederea partenerilor. Eu nu cunosc alt candidat în PNL decât Ludovic Orban, cel care a reușit să facă această coaliție și care a gestionat foarte bine țara în situație de pandemie”, a declarat Dancă, pentru B1 TV.

Întrebat dacă va vota Guvernul Ciucă, Dancă a răspuns: „Să ajungă la vot… Dar dacă e vorba despre un vot al unui guvern minoritar PNL cu sprijin PSD, eu nu pot să fiu complice unei astfel de soluții pe care românii nu au votat-o, nu au girat-o cu încrederea lor la alegerile parlamentare din 2020. Noi am candidat chiar în condiții de pandemie, să nu se mai facă uz de situația critică sanitară, cu angajamentul că vom oferi României o guvernare fără PSD. Prin urmare nu pot să votez un guvern alături de PSD”.