Ionuț Moșteanu: Niculae Bădălău are o casă de 800 mp la care nu poate justifica nici gardul. USR a cerut revocarea lui de la Curtea de Conturi, dar nu cred că PSD și PNL vor. Ei mereu și-au acoperit hoții din partide (VIDEO)

Ionuț Moșteanu: Niculae Bădălău are o casă de 800 mp la care nu poate justifica nici gardul. USR a cerut revocarea lui de la Curtea de Conturi, dar nu cred că PSD și PNL vor. Ei mereu și-au acoperit hoții din partide (VIDEO)
Foto: Ionuț Moșteanu / Facebook

USR a depus în Parlament o solicitare de revocare a lui Niculae Bădălău din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi, după ce DNA l-a reținut pentru dare de mită și trafic de influență, dar Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al partidului, nu e foarte optimist că majoritatea formată din PNL, PSD și UDMR va da curs acestei cereri: „am văzut că sunt niște mincinoști, ani de zile și-au acoperit corupții și hoții din partide”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

Moșteanu, despre cazul lui Bădălău și cererea USR de revocare a acestuia de la Curtea de Conturi

„USR a cerut azi către Birourile permanente ale celor două Camere revocarea dlui Bădălău. Asta se poate face simplu: azi, președinții celor două camere pot convoca comisile reunite de buget-finanțe, fac un raport și votul se dă în plenul reunit. Azi avem plen reunit la ora 17.00 dedicat Zilei Naționale. Putem, cu un Biroul permanent reunit într-o ședință scurtă de 5 minute înainte, și la ora 17.00 Bădălău poate fi istorie de la Courtea de Conturi dacă PSD și PNL chiar vor asta.

Eu, însă, nu cred că vor că am văzut că sunt niște mincinoști, ani de zile și-au acoperit corupții și hoții din partide.
Eu merg acum la Biroul permanent reunit la Cameră și o să văd acolo dacă dl Ciolacu chiar vrea, că prcedurile sunt simple”, a declarat Moșteanu.

Acesta a mai spus că e „o rușine pentru noi toți” ca Bădălău, vicepreședinte al Curții de Conturi, să fie ridicat din instituție cu duba pentru fapte de corupție.

Moșteanu a mai spus că Bădălău „are o casă de 800 de metri pătrați la care nu poate justifica nici gardul”.

Bădălău, reținut pentru dare de mită și trafic de influență. Ce spune Drulă (USR)

Amintim că Niculae Bădălău a fost reținut de procurorii DNA pentru trafic de influență și dare de mită, în formă continuată.

Niculae Bădălău a fost subprefect, apoi prefect de Giurgiu, deputat PSD, apoi senator PSD. De asemenea, acesta a fost și ministru al Economiei în Guvernul Dăncilă. În vara lui 2018, el a fost implicat într-un scandal de proporții, după ce a fost surprins dansând la o petrecere pe o manea în care solistul cânta „Să vină Diaspora, că noi ne p***m pe ea”.

În contetxul reținerii lui Bădălău de către DNA, Cătălin Drulă, președintele USR, a amintit cum a ajuns acesta la conducerea Curții de Conturi: „Nicolae Bădălau a fost recompensat cu funcția de la Curtea de Conturi după ce nu a mai prins un loc pe listele PSD de la alegerile parlamentare pentru că a jignit de mai multe ori românii din diaspora. Nu avea nicio recomandare pentru a ajunge la Curtea de Conturi. Din contră: în 1988 a fost condamnat pentru furt și ulterior a fost cercetat în mai multe dosare DIICOT și DNA”.

Urmăriți B1TV.ro și pe