Ionuț Moșteanu (USR): „Dacă negocierile vor eșua vom veni în fața Parlamentului cu o listă de miniștri și cu un program de guvernare” / „Prioritatea rămâne refacerea coaliției”

Ionuț Moșteanu (USR):  Dacă negocierile vor eșua vom veni în fața Parlamentului cu o listă de miniștri și cu un program de guvernare / Prioritatea rămâne refacerea coaliției
Ionuț Moșteanu, USR-PLUS

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a declarat joi că prioritatea premierului desemnat, Dacian Cioloș, este refacerea coaliției de guvernare, alături de PNL, UDMR și cu sprijinul minorităților naționale din Parlamentul României.

„Am spus-o în mod repetat de o lună și ceva. În cazul în care negocierile eșuează în următoarele zile trebuie să mergem înainte, România trebuie guvernată Premierul desemnat are acest mandat pentru a forma un Guvern și de a veni în fața Parlamentului.

Mergem înainte în cele două scenarii având ca prioritate refacerea coaliției în jurul premierului Dacian Cioloș, însă dacă negocierile vor eșua vom veni în fața parlamentului cu un guvern aprobat de comitetul politic, cu o listă de miniștri și cu un program la începutul săptămânii următoare.

Mânie va fi următoarea întâlnire cu liderii partidelor, undeva în jurul orei 14”, a declarat Ionuț Moșteanu.

Acesta a mai precizat că Dacian Cioloș și Klaus Iohannis vor comunica în aceste zile pentru că prin desemnare s-a creat un parteneriat între cei doi și președintele trebuie informat asupra fiecărui pas în speranța formării unei majorități.

De asemenea, Ionuț Moșteanu a mai precizat că este exclusă negocierea cu PSD și AUR. De asemenea, despre perspectiva anticipatelor, USR consideră că nu este oportună în acest moment:

„Nu discutăm nici cu PSD, nici cu AUR. Nu avem valori comune, nu putem vedea niciun viitor în care anumite idei vor fi împărtășite. Suntem un partid de centru-dreapta.

Dacă nu se va ajunge la nicio concluzie, țara trebuie guvernată. În momentul acesta nu este oportun să declanșăm alegeri anticipate. Este atributul președintelui”.

Ultima oră
18:05 - Andreea Marin, criticată de Cătălin Botezatu: „Trebuie să fie atentă la cine îi face ținuta”
18:01 - Florin Cîțu: PNL a făcut o concesie, PSD și USR au rămas pe poziții. E important ca românii să știe acest lucru, să vedem dacă aceste partide chiar vor să rezolve criza sau nu (VIDEO)
17:57 - Economist: Rata inflației ar putea crește la 10% în 2021. Perspective sumbre pentru 2022
17:51 - Premierul desemnat propune un armistițiu pe scena politică. Nicolae Ciucă: Este soluția pentru ieșirea din această criză / A doua încercare de formare a Guvernului se lovește de un blocaj sever
17:36 - Adriana Trandafir nu mai rezistă presiunii de la Asia Express. Concurenta nu se oprește din plâns
17:35 - Florin Cîțu: PSD și USR trebuie să facă și fapte / Un armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici. Dacă fiecare partid vrea să își vadă interesul electoral, nu vom ajunge la o concluzie (VIDEO)
17:24 - Mitică Dragomir, scandal în direct, cu un jurnalist: „Bă nenorocitule, bă nesimțitule!”
17:24 - UE sprijină Republica Moldova pentru a face față în problema aprovizionării cu gaze. Ursula von der Leyen: Experții noștri sunt pe teren pentru a ajuta la rezolvarea situației
17:24 - Florin Cîțu: Nicolae Ciucă a cerut PSD și USR un armistițiu politic. Partidele să susțină un guvern minoritar PNL – UDMR, pe termen limitat (VIDEO)
17:02 - Valeriu Gheorghiță anunță maraton de vaccinare la fiecare sfârşit de săptămână, în București, până la finele anului. Lista centrelor (VIDEO)