Kelemen Hunor: „Țara are nevoie de o guvernare stabilă. În 13 ani am avut 13 guverne, fără să le menţionez pe cele interimare”

Kelemen Hunor: Țara are nevoie de o guvernare stabilă. În 13 ani am avut 13 guverne, fără să le menţionez pe cele interimare
foto: Facebook @ Kelemen Hunor

Kelemen Hunor a declarat vineri la Congresul UDMR, că ţara are nevoie de o guvernare stabilă. Acesta a amintit că în 13 ani, România a avut 13 guverne. Liderul UDMR a mai adăugat că se poate lua în calcul şi varianta unui guvern minoritar, dar refacerea coaliţiei este prima opţiune.

„Sezonul politic de toamnă a început cu o criză şi cu congresele partidelor politice. Dintre aceste congrese, al nostru este cel mai puţin zgomotos. Urmează congresul Partidului Naţional Liberal, după care urmează congresul USR.

Este adevărat că acum aproape un an de zile, noi ne-am aşezat la masă şi am spus că vom avea o guvernare stabilă, o majoritate stabilă pentru patru ani de zile.

Am realizat un calcul: din 2008 nu am avut niciun guvern care să fi guvernat timp de patru ani. În 13 ani am avut 13 guverne, fără să le menţionez pe cele interimare.

După alegerile parlamentare din 2008 niciun guvern al României nu a reuşit să stea patru ani de zile, să-şi ducă mandatul la bun sfârşit. Asta ne pune pe gânduri. Cum se poate ajunge la rezultate, la eficienţă când aproape în fiecare an se schimbă guvernul?!”, a declarat Kelemen Hunor.

Ultima oră
15:30 - Proiectul care prevede introducerea certificatului verde COVID pentru personalul medical, pentru angajații din instituții și pentru cei din clădirile de birouri a fost respins de Senat. Propunerea merge la Camera Deputaților, for decizional
15:25 - Florin Cîțu, despre introducerea certificatului verde COVID pentru angajați: „Rezultatele le vedem deja în ceea ce privește vaccinarea”
15:22 - PSD nu votează proiectul privind obligativitatea certificatului de vaccinare la locul de muncă. Adrian Streinu-Cercel: Este greşit ştiinţific
14:56 - Florin Cîțu neagă o înțelegere privind intrarea PSD la guvernare : „O refacere a USL nu este un proiect în acest moment” / „Se poate ajunge ca USR să revină la guvernare, după o discuție față în față”
14:54 - Grupuri de Facebook, realizate pentru comercializarea certificatelor false de vaccinare. Medic din București: Aveți o hârtie şi zero protecție
14:53 - Atentat ISIS în Irak. 11 oameni au murit, iar 13 au fost răniți
14:50 - Planul Olandei pentru 2050: Alternative cu emisii scăzute de carbon
14:17 - Medicul antivaccinist Răzvan Constantinescu, puternic susținător al teoriilor conspiraționiste, neagă în continuare efectele pandemiei, deși mama lui a murit de COVID-19
14:16 - Plafonarea prețurilor la energie și compensarea facturilor au fost adoptate în Parlament
13:58 - Poluarea în România: „Suntem singura țară din Uniunea Europeană care are cu 55% emisii mai puține decât nivelul din 1990”