Kelemen Hunor: Ținta UDMR e să găsim soluții într-o formulă sau alta de guvenare pentru toate problemele cu care ne confruntăm. Dacian Cioloș nu a avut succes azi, dar mai are o săptămână (VIDEO)

Kelemen Hunor: Ținta UDMR e să găsim soluții într-o formulă sau alta de guvenare pentru toate problemele cu care ne confruntăm. Dacian Cioloș nu a avut succes azi, dar mai are o săptămână (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Dacian Cioloș, președintele USR, a fost mandatat să coaguleze o majoritate și astăzi nu a avut succes, dar mai are la dispoziție o săptămână până când expiră termenul constituțional de 10 zile, a declarat Kelemen Hunor, liderul UDMR, după discuția pe care au purtat-o liderii fostei coaliții de guvernare miercuri seară la sediul PNL.

Despre această întrevedere a vorbit și Florin Cîțu, președintele PNL, care a spus la rândul său că nu s-a ajuns la nicio concluzie.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Kelemen Hunor (UDMR), declarații după întâlnirea cu Dacian Cioloș, Florin Cîțu și Varujan Pambuccian

„Astăzi nu am ajuns la o concluzie și, sigur, trebuie să vedem fiecare dintre părți ce va discuta când ajunge înapoi în forurile decizionale. Ceea ce am constatat eu, dincolo de dorința de refacere a acestei coaliții, lipsa de încredere. Fără încredere, e greu să construiești ceva. Ținta noastră, și aici vorbesc de UDMR, în acest moment este o singură țintă – să găsim soluții într-o formulă sau alta de guvernare pentru toate problemele cu care ne confruntăm, valul 4 al pandemiei, prețurile la energie și, bineînțeles, celelalte chestiuni legate de inflație, de PNRR. Tot ce înseamnă alte priorități trebuie lăsate până anul viitor, până când trecem de această criză. Eu sper că fiecare mai lasă și din orgoliile prezentate și în dreapta, și în stânga”, a declarat președintele UDMR.

Kelemen Hunor spune că a trecutul nu mai poate fi schimbat, însă „putem schimba ziua e mâine”.

„Ceea ce am văzut și ceea ce s-a întâmplat este în spatele nostru, nu putem schimba, nu putem schimba nici votul la moțiunea de cenzură, nu putem schimba nimic nici în ceea ce privește alăturarea de AUR a celor de la USR, dar sper că putem schimba viitorul, putem schimba ziua de mâine. Asta ne interesează pe noi. Oricine lipsește din această formulă de 3+1, PNL, USR, UDMR și grupul minorităților naționale, coaliția din decembrie nu mai există, nu mai funcționează. Domnul Dacian Cioloș are mandatul de a coagula o majoritate, astăzi nu a avut succes, dar mai sunt câteva zile până miercurea viitoare, când expiră termenul de 10 zile”, a adăugat vicepremierul demis.