Klaus Iohannis a discutat cu reprezentanţii OMV Group despre creşterea preţurilor la gaze și energie. Mesajul președintelui

Klaus Iohannis a discutat cu reprezentanţii OMV Group despre creşterea preţurilor la gaze și energie. Mesajul președintelui
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, joi, cu reprezentanţii OMV Group, inclusiv cu Alfred Stern, noul CEO, în contextul creşterii preţurilor la energie electrică şi gaze naturale. Întrevederea a avut loc în aceeași zi în care șeful statului a promulgat Legea consumatorului vulnerabil. Miercuri, ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu, a vorbit despre celelalte măsuri cu care Guvernul vine în sprijinul populației. Recent, Iohannis a avut o discuție și cu reprezentanții Enel Group.

Klaus Iohannis, discuție cu reprezentanții OMV Group

Printre dintre subiectele abordate a fost cel al creșterii puternice a prețruilor la gaze și energie.

„În contextul actual, Preşedintele României a subliniat rolul determinant pe care îl au gazele naturale şi exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră în tranziţia către energia verde, în conformitate cu Pactul Ecologic European şi cu orizontul pachetului european Fit for 55.

Regiunea Mării Negre este şi trebuie să rămână un pol de stabilitate regională şi un perimetru strategic pentru securitatea naţională. România dispune de un real potenţial în domeniul producerii gazelor naturale a cărui valorificare poate şi trebuie să asigure independenţa energetică”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Iohannis a afirmat că susține parteneriatul dintre OMV Petrom şi Societatea Naţională Romgaz în proiectul offshore Neptun Deep. Finalizarea negocierilor dintre ExxonMobil şi Romgaz creează premisele pentru implicarea producătorului naţional ca partener activ în exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră şi pentru intrarea în linie dreaptă a proiectului.

Șeful statului a insistat apoi pe necesitatea de a se investi în noi capacităţi de producere a energiei, bazate mai ales pe surse regenerabile.

De asemenea, Klaus Iohannis a vorbit despre necesitatea protejării consumatorilor vulnerabili şi a economiei în ansamblu, în contextul creșterii prețurilor.

La rândul ei, conducerea OMV Group a prezentat strategia de dezvoltare a companiei în România și rezultatele activităţii curente, respectiv iniţiative de responsabilitate socială. OMV Group a insistat că va rămâne un partener de încredere al statului român.

Ultima oră
16:51 - Ramona Olaru nu mai suportă glumele lui Dani Oțil: „Te vede Dumnezeu”
16:49 - Asztalos Csaba, despre proiectul respins de Senat: Concluzia CNCD e că măsurile propuse nu sunt discrimnatorii / Peste tot în Europa certificatul verde se introduce prin legi, nu prin HG (VIDEO)
16:43 - Nicolae Ciucă, întrebat dacă o apropiere de USR înseamnă sfârșitul discuțiilor cu PSD: Nu e închisă ușa către absolut nimeni. Mandatul meu e să negociem pentru un guvern minoritar PNL – UDMR
16:40 - eMAG Black Friday 2021 şi-a stabilit data la care va avea loc. Ce oferte a pregătit retailer-ul online
16:32 - Nicolae Ciucă: Continuăm negocierile pentru a trece guvernul minoritar PNL-UDMR / Lista de miniștri și programul de guvernare, depuse la Parlament până la finalul zilei de sâmbătă (VIDEO)
16:32 - Regiunea Munteniei are cele mai mari rate de infectare cu SARS-COV-2. TOP 10 localități. Otopeni, lider, cu 22 de infectări la mia de locuitori
16:32 - Altex Black Friday 2021. Campania debutează pe 28 octombrie și durează 4 săptămâni. Vor fi reduceri și de 60%
16:30 - Valentina Pelinel a ajuns să meargă în cârje. Ce a păţit soţia lui Borcea?
16:12 - Klaus Iohannis, întrevederi cu președinții Parlamentului din Egipt: România sprijină consolidarea dialogului dintre UE și Egipt
16:02 - Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Odată cu plafonarea și compensarea facturilor se vor calma și fluctuațiile din piață. Cred că prețurile se vor tempera”