Klaus Iohannis: Beijingul nu s-a dezis de deloc de „acțiunea militară specială” a Moscovei / Schimburile comerciale între Rusia și China au ajuns la un nivel nemaivăzut de înalt, asta înseamnă că se colaborează (VIDEO)

Klaus Iohannis: Beijingul nu s-a dezis de deloc de „acțiunea militară specială” a Moscovei / Schimburile comerciale între Rusia și China au ajuns la un nivel nemaivăzut de înalt, asta înseamnă că se colaborează (VIDEO)
Foto: Facebook @ Klaus Iohannis

Beijingul nu s-a dezis de loc de „acțiunea militară specială” a Moscovei în Ucraina, iar specialiștii spun că schimburile comerciale între Rusia și China au ajuns la un nivel nemaivăzut de înalt, a declarat Președintele României, Klaus Iohannis, într-un dialog cu reporterii prezenți la Madrid, orașul care găzduiește Summitul NATO.

Klaus Iohannis: China, o putere mondială în ascensiune și un actor economic

Întrebat dacă există îngrijorări la nivelul NATO în ceea ce privește înclinația Chinei către Rusia, șeful statului român a explicat: „China este prima dată menționată în documentele summitului. Până acum nu s-a vorbit despre China. Este o preocupare legitimă, fiindcă este o putere mondială în ascensiune, China reprezintă un actor economic de prim rang la nivel global și faptul că nu s-a dezis deloc de «acțiunea militară specială» a Rusiei în Ucraina ne îngrijorează”.

„Pe de altă parte, observăm – și asta ne spun specialiștii – că schimburile comerciale între Rusia și China au ajuns la un nivel nemaivăzut de înalt, asta înseamnă că se colaborează, de unde această îngrijorare suplimentară a noastră și vom discuta aceste aspecte. Avem în sesiunile din această după-amiază și de mâine parteneri, invitați, musafiri speciali, care și ei sunt interesați de aceste teme și cred că vor fi discuții destul de relevante”, a adăugat Klaus Iohannis, care a vorbit și despre discuția cu Joe Biden.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)