Klaus Iohannis, discuție cu liderii europeni în pregătirea Consiliului European din această săptămână. Pe agendă, sprijinul pentru Ucraina, economia UE și migrația ilegală

Klaus Iohannis, discuție cu liderii europeni în pregătirea Consiliului European din această săptămână. Pe agendă, sprijinul pentru Ucraina, economia UE și migrația ilegală
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a avut o videconferință cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și un grup de lideri europeni, marți, în pregătirea reuniunii extraordinare a Consiliului European din 9-10 februarie, informează Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis, discuție cu liderii europeni în pregătirea reuniunii Consiliului European

Șeful statului spune că discuția de marți s-a concentrat pe sprijinul pentru Ucraina, economia europeană și combaterea migrației ilegale.

„Consiliul European din această săptămână va aborda chestiuni importante pentru UE. În cadrul reuniunii pregătitoare de astăzi găzduite de președintele Consiliului European, ne-am concentrat asupra sprijinului pentru Ucraina pe toate palierele, pe consolidarea competitivității economiei UE și pe implementarea de măsuri concrete pentru combaterea migrației ilegale”, a scris Klaus Iohannis, marți, pe Twitter.

Liderii europeni se reunesc în această săptămână la Bruxelles, pentru reuniunea extraordinară a Consiliului European din 9-10 februarie, urmând să discute inclusiv „recentele evoluții privind războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și sprijinul continuat al UE pentru Ucraina”, arată agenda evenimentului.

„UE și statele sale membre sunt unite în sprijinul lor de neclintit pentru Ucraina și poporul său, iar până acum au furnizat asistență pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de dolari”, spune Consiliul European, care a precizat că va fi abordată, printre altele, și securitatea alimentară globală.

Urmăriți B1TV.ro și pe