Ursula von der Leyen, primită de Klaus Iohannis la Cotroceni și de Florin Cîțu la Palatul Victoria. Conferință de presă comună despre PNRR, la ora 18.15 (VIDEO)

Ursula von der Leyen, primită de Klaus Iohannis la Cotroceni și de Florin Cîțu la Palatul Victoria. Conferință de presă comună despre PNRR, la ora 18.15 (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a fost primită, luni, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis. Șefa executivului european a avut o întrevedere apoi şi cu premierul Florin Cîţu, la Palatul Victoria.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ursula von der Leyen se află în vizită oficială la Bucureşti, în contextul semnării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României în cadrul NextGenerationEU.

Ursula von der Leyen, Klaus Iohannis și Florin Cîțu vor vizita Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, care ar urma să beneficieze de fonduri din partea programului NextGenerationEU, şi vor susţine o conferinţă de presă comună, la ora 18.15.

PNRR, cu o valoare totală de 29,2 miliarde de euro, acoperă şase piloni: tranziţia verde; transformarea digitală; creşterea inteligentă, sustenabilă şi favorabilă incluziunii; coeziunea socială şi teritorială; sănătate, rezilienţă economică, socială şi instituţională; politici pentru noua generaţie.

PNRR, „garanţia că investiţiile şi reformele vor fi coordonatele următorilor ani”

„Pentru România, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este nu doar documentul în baza căruia vom putea beneficia de o alocare de 29,2 miliarde de euro, ci şi garanţia că investiţiile şi reformele vor fi coordonatele următorilor ani.

România se raliază, aşa cum este firesc, obiectivelor ce caracterizează economiile dezvoltate: modernizarea infrastructurii de transport şi medicale, economie verde, digitalizare. Apreciez colaborarea cu partenerii noştri europeni pentru definitivarea PNRR. Guvernul este pregătit să atragă fondurile de care va beneficia România şi determinat să aplice programele de reformă”, declara, vineri, Florin Cîțu.

Primii bani din PNRR vor veni la începutul lui decembrie, a mai precizat premierul.

Ultima oră
10:46 - Rata de infectare cu Covid-19 este în scădere, în Bucureşti. Incidenţa din Capitală a ajuns la 16.13 cazuri la mia de locuitori
10:42 - Ludovic Orban, condiții pentru o eventuală întoarcere în grupul parlamentar al PNL, după ce a demisionat (VIDEO)
10:35 - Ludovic Orban s-a retras din grupul parlamentar al PNL dar anunță că rămâne membru de partid. Atacuri în rafală la președintele Klaus Iohannis: „PNL trebuie să se întoarcă cu fața la cetățean și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni” (VIDEO)
10:28 - Alexandru Rafila: Intrarea PSD la guvernare este o variantă absolut rezonabilă pentru România. Propun o lună de solidaritate națională
10:22 - Mirel Rădoi s-ar putea întoarce la FCSB. În locul lui, la Echipa Națională, ar veni Edi Iordănescu
10:15 - Folosind o folie profesionala solarii controlați creșterea florilor, plantelor aromate și coacerea legumelor
10:09 - Cine este tatăl lui Francesco, fiul Patriziei Paglieri de la Asia Express. Cheful a ascuns adevărul vreme de 14 ani
10:01 - Florin Cîțu: „Nu există o flexibilizare a mandatului pentru formarea Guvernului condus de Nicolae Ciucă” / „Avem mandat doar pentru un guvern minoritar PNL-UDMR”
09:56 - George Buhnici a spus adevărul despre cine s-ar ascunde, de fapt, în spatele Andreei Esca, la Pro TV
09:47 - Vaccinul de la Johnson&Johnson, preferat de români după introducerea restricțiilor. Administrat într-o singură doză, vaccinul permite obținerea mai rapidă a certificatului verde