Klaus Iohannis: Îndeplinim din 2011 criteriile pentru Schengen, lucru verificat și răsverificat / Premierul olandez Mark Rutte vine săptămâna viitoare în România (VIDEO)

Klaus Iohannis: Îndeplinim din 2011 criteriile pentru Schengen, lucru verificat și răsverificat / Premierul olandez Mark Rutte vine săptămâna viitoare în România (VIDEO)
Sursa Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a declarat că România îndeplinește încă din 2011 criteriile tehnice pentru aderarea la Spațiul Schengen, fapt care a tot fost verificat. Președintele a confirmat apoi că premierul olandez Mark Rutte vine săptămâna viitoare în țara noastră.

Iohannis, despre aderarea României la Spațiul Schengen

„Schengen e despre criterii tehnice de îndeplinit mai ales pe controlul la granițe și al migrației. Noi le îndeplinim din 2011. Acest lucru a fost verificat și răsverificat. De facto suntem într-o serie de proceduri aferente Schengen.

Dacă vorbim de unitate și solidaritate în Europa, trebuie să existe și între noi și noi credem că toate formatele care ne apropie trebuie finalizate”, a declarat Klaus Iohannis înaintea participării la reuniunea informală a Consiliului European de la Praga.

Acesta a punctat apoi că „e important pentru români să se considere și ei europeni cu drepturi depline”. De asemenea, aderarea României la Schengen va consolida securitatea Europei.

Iohannis a confirmat că Rutte vine în România

Șeful statului a mai afirmat că a oferit din nou posibilitatea unui grup de experți să vină să verifice faptul că România îndeplinește toate criteriile de aderare la Schengen.

Totodată, acesta a confirmat informația privind venirea premierului Olandei în România: „Premierul Rutte vine săptămâna viitoare să viziteze trupele olandeze staționate la Cincu”.

Guvernele statelor UE vor supune la vot în luna decembrie aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:33 - Doi adolescenți au fost executați public în Coreea de Nord după ce au distribuit filme străine
16:28 - Virgil Popescu (PNL): „Taxa pe soare e fake-news” / Cătălin Drulă (USR): Ministrul a spus niște minciuni. Ieșirile PSD-iștilor împotriva lui Popescu sunt ipocrite. La moțiune au făcut scut în jurul lui (VIDEO)
16:07 - Monica Anghel, răspuns tranșant la criticile fanilor: „Nu le-aș da un sfat femeilor să slăbească neapărat, dacă se simt bine în pielea lor și grase”
16:01 - O angajată a Primăriei Pașcani, acuzată de trafic de influență: ar fi primit aproximativ 45.000 de euro de la mai multe persoane cu scopul de a le rezolva solicitările
15:51 - Muncitorii români din Croația continuă protestele în Zagreb. N-au fost plătiți de două luni
15:50 - Primăria Brașov, amendată după accidentul în lanț din zona Dârste
15:38 - Cum funcționează contra propaganda ucraineană? Povestea unei tinere care vorbește cu mii de ruși în Telegram: „Sper că cel puțin câțiva oameni vor ajunge la ideea că ‘Soțul meu îmi este mai drag decât Herson'”
15:37 - Niculae Bădălău, arestat preventiv, a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi (VIDEO)
15:29 - Preotul Vasile Bratie, despre venirea lui Moș Nicolae în copilăria sa: „Aveam nişte opinci roase de capră pe care nu puteam să le dăm cu cremă, dar le spălam şi le aşezam frumos lângă uşă”
15:11 - Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”