Klaus Iohannis: “Sunt probleme foarte diverse care trebuie discutate și clarificate în relația cu Federația Rusă. Sunt anumite chestiuni pe care nu le putem tolera” (VIDEO)

Klaus Iohannis: “Sunt probleme foarte diverse care trebuie discutate și clarificate în relația cu Federația Rusă. Sunt anumite chestiuni pe care nu le putem tolera (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, după Summitul Partidului Popular European (PPE) că sunt multe probleme care trebuie clarificate în relația cu Rusia și că anumite subieccte nu pot fi tolerate de către statele UE:

“Sunt probleme foarte diverse care trebuie discutate și clarificate în relația cu Federația Rusă , pentru că sunt anumite chestiuni pe care nu le putem tolera, dar sunt anumite zone unde o colaborare ar fi benefică, de exemplu dacă vrem să avem un plan comun de combatere a schimbărilor climatice, acolo trebuie să discutăm cu toții.

Este o problemă globală care ne privește pe toți. În acest context, trebuie să avem cu siguranță abordări care sunt fezabile”, a declarat Klaus Iohannis, la Bruxelles.

Președintele Klaus Iohannis a mai precizat că este necesară găsirea unui canal de comunicare cu Rusia în chestiuni globale:

„Părerile sunt foarte împărțite, dar este important după părerea mea să găsim o modalitate prin care putem să exprimăm poziția noastră exprimată pe valori, dar pe de altă parte, în chestiuni globale să găsim un canal de comunicare”, a mai spus Klaus Iohannis.

Ultima oră
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)