Klaus Iohannis: „Vaccinarea este vitală. Cum ar fi să vaccinăm doar puțină lume și să ne trezim cu un al patrulea val”

Klaus Iohannis:  Vaccinarea este vitală. Cum ar fi să vaccinăm doar puțină lume și să ne trezim cu un al patrulea val
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că vaccinarea este vitală și că acest lucru se reflectă în scăderea număruluid e cazuri noi de COVID-19. Potrivit, acestuia, vaccinarea este importantă pentru stoparea unui eventual val 4:

„Știm din istoria pandemiilor că ele se produc în valuri și într-adevăr noi am avut, și noi, din păcate, al treilea val destul de puternic, dar la noi campania de vaccinare a fost un succes.

Noi, practic am oprit pandemia. Acum, însă, sigur, faptul că avem așa puține cazuri nu mai avem un interes foarte mare pentru vaccinare. Deci, avem un succes care cumva se vede într-o reducere a dorinței de vaccinare. Eu în continuare sunt de părere că vaccinarea este vitală. Cum ar fi să vaccinăm doar puțină lume și să ne trezim în octombrie sau în noiembrie cu un al patrulea val, fiindcă virusul evoluează?

Vedem că apar tot la o lună, două noi forme ale virusului mai agresive, care se răspândesc mai ușor. Părerea mea în continuare, părerea mea sinceră este că fiecare român ar face bine să se vaccineze, dacă nu vrea să ajungă la spital”, a declarat Klaus Iohannis.