Liderul PSD Iaşi, Maricel Popa: La noi, alianţa PSD – PNL nu funcţionează deloc. Proiectele noastre ajung târziu în Guvern. Alexandru Muraru, șeful PNL Iași, e la toate sindrofiile, în loc să se ocupe de problemele județului

Liderul PSD Iaşi, Maricel Popa: La noi, alianţa PSD - PNL nu funcţionează deloc. Proiectele noastre ajung târziu în Guvern. Alexandru Muraru, șeful PNL Iași, e la toate sindrofiile, în loc să se ocupe de problemele județului
Foto: Alexandru Muraru (Facebook) / Maricel Popa (Facebook)

Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, a susținut că în Iași alianţa de guvernare PSD – PNL nu funcţionează absolut deloc și tocmai de aceea proiectele judeţului ajung cu întârziere la Guvern. El l-a acuzat apoi pe Alexandru Muraru, liderul PNL Iași, că „e decuplat complet de toate problemele Iaşului”, că „e prezent la toate sindrofiile” și „e preocupat de modul în care va arăta Guvernul din 2023”, în loc să se gândească la cum ar putea rezolva problemele județului. Reacția lui Popa vine după ce Muraru a susținut că rotativa premierilor ar putea să nu se mai întâmple anul viitor. Până acum, președintele PSD, Marcel Ciolacu, cel care ar trebui să devină premier de la anul conform protocolului, nu a avut nicio reacție.

Maricel Popa (PSD), ieșire dură la adresa lui Alexandru Muraru (PNL)

„La Iaşi, alianţa de guvernare PSD-PNL nu are corespondent. Şi nu funcţionează sub nicio formă. Aceasta este şi principala cauză pentru care proiectele ieşenilor ajung cu întârziere pe ordinea de zi a Guvernului”, a transmis Maricel Popa, printr-un comunicat citat de News.ro.

El a mai spus că în timp ce parlamentarii PSD fac lobby pentru proiectele Iaşiului, liberalii doar se ocupă de imaginea lor.

„Aş insista, însă, pe atitudinea plină de suficienţă a liderului PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru. E decuplat complet de toate problemele Iaşului, trăieşte într-o realitatea paralelă. Este prezent la toate sindrofiile. Vara aceasta, a fost o perioadă lungă în SUA, pe banii statului român. A făcut sute de poze alături de fratele său, Andrei Muraru, excelenţa sa fiind ambasadorul României la Washington. (…) Revenit acasă, pe tărâmuri ieşene, Alexandru Muraru a punctat decisiv. Prin intermediul propriilor postări, l-am regăsit în loja VIP a turneului de tenis de la Iaşi. Un aristocrat de mucava”, a mai declarat social-democratul Maricel Popa.

El a mai spus că Muraru nu e deranjat deloc de Mihai Chirica, primarul PNL al Iaşului, și de Costel Alexe, preşedintele PNL al Consiliului Judeţean Iaşi, doi „colecționari de dosare”, dar „este preocupat de modul în care va arăta Guvernul din 2023”.

„Cred că e prea mult. Mai întâi să se uite în curtea proprie şi abia apoi să vorbească despre PSD sau despre alţii”, a mai transmis Popa.

O altă reacție din PSD a fost cea a senatorului Daniel Zamfir, care a susținut că Muraru „s-a trezit vorbind singur”.

În schimb, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a ținut să-i liniștească pe social-democrați și le-a dat asigurări că ei vor da premierul de la anul, conform protocolului din coaliție.

Declarațiile lui Muraru care au stârnit scandalul din coaliție

„Personal cred că trebuie să vedem cum va arăta situaţia geopolitică la momentul acela, pentru că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri în plin conflict la marginea graniţelor României nu cred că fi un semnal bun. Şi Marcel Ciolacu a spus la un moment dat, înainte ca premierul Nicolae Ciucă să fie şi preşedinte PNL că dacă lucrurile merg bine în coaliţie şi la guvernare nu este sigur că va mai fi realizată rotativa”, a afirmat, pentru News.ro, liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)