Lucian Bode ar trebui să demisioneze, sugerează Florin Cîțu: „Poziția mea este cea a Președintelui României – plagiatul este furt și dacă se dovedește fiecare să răspundă”

Lucian Bode ar trebui să demisioneze, sugerează Florin Cîțu: „Poziția mea este cea a Președintelui României – plagiatul este furt și dacă se dovedește fiecare să răspundă”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Senatorul liberal Florin Cîțu a sugerat că Lucian Bode, ministru al Afacerilor Interne și secretar general al PNL, ar trebui să demisioneze. Cu această ocazie, fostul lider al partidului a amintit de declarația președintelui Klaus Iohannis din campania pentru alegerile din 2014, când actualul șef al statului, la acel moment candidat, își asuma un mesaj ferm anti-plagiat.

Florin Cîțu sugerează că Lucian Bode ar trebui să demisioneze

Vorbind despre cazul lui Lucian Bode, senatorul PNL a spus că susține „poziția Președintelui României”.

„Poziția mea este cea a Președintelui României, pe care a exprimat-o și în 2014, și în 2016, și în 2022, și pe care a exprimat-o și domnul Bode – plagiatul este furt și dacă se dovedește fiecare să răspundă. Și Președintele României a spus mai mult decât atât: dacă cineva este sub suspiciune, trebuie să facă un pas în spate. Eu susțin poziția Președintelui României cu care avem un parteneriat”, a declarat Florin Cîțu, citat de Agerpres.

Teza de doctorat a lui Lucian Bode a primit un verdict de plagiat din partea Comisiei de etică a Universității Babeș-Bolyai, care a explicat că lucrarea este „profund viciată”.

„Această concluzie care s-a obținut implică o anumită recomandare. În mod normal, o astfel de teză, cu genul acesta masiv de erori, ar trebui retrasă și titlul ar trebui retras. Problema este Comisia nu are posibilitatea să facă acest lucru. De ce? Din această cauză a acelei decizii regretabile a Curții Constituționale din iunie 2022, care practic (…) legiferează furtul intelectual. Dacă vă uitați la articolul 21, 27, 32 din Decizia 364 din 8 iunie, decizia Curții Constituționale – și asta este foarte important – legiferează furtul intelectual”, a explicat prof. univ. Corneliu Bjola, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)