Lucian Bode: „Cu îngrijorare m-am uitat la factura pe decembrie” / Cât trebuie să plătească ministrul de Interne (VIDEO)

Lucian Bode: „Cu îngrijorare m-am uitat la factura pe decembrie” / Cât trebuie să plătească ministrul de Interne (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Lucian Bode (PNL), ministrul de Interne, a declarat, joi, că a primit facturi totale de 1.700 de lei pe luna decembrie. Spre comparație, în septembrie a plătit „300 și ceva de lei”.

Ce spune Bode despre facturile pe care le-a primit

Întrebat despre factura pe care a primit-o la energie, Lucian Bode a răspuns: „Eu stau în chirie aici, m-am uitat pe luna septembrie, aveam undeva energie electrică – gaze naturale 300 şi ceva de lei. Cu îngrijorare m-am uitat la factura pe decembrie, undeva la 1.700 de lei, energie şi gaze”.

Bode a mai spus că proprietarul e persoană juridică, așa că „speranţele mele de a beneficia proprietarul de o compensare sunt zero”.

Guvernul a adoptat noi măsuri de compensare și plafonare a facturilor

Marți, Guvernul Ciucă a adoptat o Ordonanță de Urgență cu noi măsuri de compensare și plafonare a facturilor. A doua zi a și modificat-o, fiind constatată o „eroare materială”.

„Pentru populaţie, nimeni nu va plăti mai mult de 0,80 lei pe kWh energie şi 0,31 lei pentru kWh la gaze, indiferent de consum.
Pentru consumatorii casnici cu un consum de până la 500 kWh energie sau 300 metri cubi de gaze se va plăti 0,68 lei pentru kWh la energie şi circa 0,22 lei pentru gaze, toate taxele fiind incluse”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Noile măsuri nu se aplică retroactiv, dar facturile deja emise și care sunt greșite trebuie refăcute.

Urmăriți B1TV.ro și pe