Lucian Bode: Vom operaționaliza o structură a Poliției specializată pentru prevenirea și combaterea întregii infracționalități la regimul protecției mediului (VIDEO)

Lucian Bode: Vom operaționaliza o structură a Poliției specializată pentru prevenirea și combaterea întregii infracționalități la regimul protecției mediului (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Lucian Bode, propus să rămână la Ministerul Afacerilor Interne, a precizat la audierile din comisii că va fi operaționalizată o structură specializată a Poliției pentru a preveni și a combate întreaga infracționalitate la regimul de protecție a mediului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Lucian Bode, despre combaterea infracționalității de mediu și alte obiective ale MAI

„ Am spus că vom operaționaliza o structură a Poliției specializată pentru prevenirea și combaterea întregii infracționalități la regimul protecției mediului și ați văzut în aceste zile acțiunile pe care le desfășurăm la Suceava sau la Maramureș”, a declarat Lucian Bode, miercuri, în cadrul audierilor.

Liberalul a vorbit și despre alte obiective specifice ale MAI, unul dintre acestea fiind prevenirea și combaterea criminalității economico-financiare.

„Așa cum ați văzut astăzi, se desfășoară astfel de activitate. În primele nouă luni ale anului 2021, infracționalitățile economico-financiare au înregistrat o creștere de peste 9%”, a adăugat Lucian Bode.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea criminalității organizate, el a spus: „Pentru că am văzut foarte multe discuții că Poliția are într-adevăr foarte multe acțiuni, dar care este finalitatea. Vă dau câteva date – destructurarea a 105 grupuri organizate, peste 16% mai mult decât anul trecut, și 822 de persoane trimise în judecată. S-au desfășurat, cum spuneam, peste 1.000 de acțiuni de amploare, fiind realizate peste 9.000 de percheziții domicilare”.

„Ultimul obiectiv specific la care vreau să fac referire – și cu asta închei – este cel legat de ceea ce și-a asumat România prin programul național de reformă, prin programul național de recuperare și reziliență, PNRR, la capitolul Afaceri Interne, creșterea siguranței rutiere prin consolidarea mecanismelor de prevenire și combatere a încălcării legislației rutiere. Atingerea acestui obiectiv, din perspectiva competențelor Ministerului Afacerilor Interne, intensificarea activităților de educație rutieră și completarea legislației rutiere cu instrumente care să sancționeze comportamentul agresiv și iresponsabil este un obiectiv al Ministerului Afacerilor Interne. Vreau să spun că în primele 10 luni ale anului 2021 numărul accidentelor grave a scăzut cu 27%, numărul persoanelor rănite grav a scăzut cu 37%, dar numărul persoane decedate, din păcate, în accidente de circulație a crescut cu 9,5% – sigur, în raport cu 2020”, a adăugat Lucian Bode.

Ultima oră
20:15 - Restricțiile din Capitală, prelungite până pe 8 decembrie: Masca rămâne obligatorie / La ceremoniile de 1 Decembrie pot participa doar persoane vaccinate sau trecute prin boală (DOCUMENT)
19:40 - Testare pentru toate persoanele care sosesc în Marea Britanie. Condițiile de intrare în țară, înăsprite după depistarea unor infectări cu varianta Omicron
19:20 - Șeful WTA, profund îngrijorat că Shuai Peng ar fi „cenzurată”. Tenismena dispăruse săptămâni întregi după ce a acuzat un fost vicepremier al Chinei că ar fi violat-o
18:52 - Viktor Orban, scrisoare de felicitare pentru Nicolae Ciucă: Pandemia a arătat că Ungaria și România pot conta întotdeauna una pe cealaltă / Premierul ungar, încântat de prezența UDMR la guvernare
18:32 - Circa 62.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 7,71 milioane au primit măcar o doză în cele 11 luni scurse de la debutul campaniei
18:14 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie. În această perioadă, puterea e a celor echilibrați și cu forță sufletească (VIDEO)
17:07 - Metrorex, informații despre circulația metroului din București în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie
16:57 - Adriana Pistol (CNSCBT): În România există șapte laboratoare care efectuează secvențieri. Spitalel Covid, alertate să recolteze probe pentru depistarea variantei Omicron (VIDEO)
16:30 - Marea Britanie a depistat două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană, așa-numita variantă Omicron
16:26 - Joe Biden plănuiește să discute cu Volodimir Zelenski și Vladimir Putin despre comasarea trupelor ruse la frontierele Ucrainei