Ludovic Orban: Avocatul Poporului a pierdut complet legătura cu poporul și nu-i pasă de sănătatea și viața românilor (VIDEO)

Ludovic Orban: Avocatul Poporului a pierdut complet legătura cu poporul și nu-i pasă de sănătatea și viața românilor (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că a fost șocat de decizia Avocatului Poporului, Renate Weber, de a ataca la Curtea Constituțională Legea carantinării. Șeful Guvernului a amintit faptul că autoritățile nu au putut lua nicio măsură în privința a 5.000 de români infectați cu coronavirus,după o acțiune similară a Avocatului Poporului. Faptul că Weber a decis să atace la CCR Legea carantinei după ce a văzut efectele vidului legislativ îi demonstrează lui Orban că acesteia nu-i pasă de sănătatea românilor.

Ludovic Orban, despre decizia Avocatului Poporului de a ataca la CCR Legea carantinei: O acțiune împotriva vieții românilor

„Am fost șocat de decizia Avocatului Poporului de a ataca din nou legea la CCR. Readuc aminte că urmare a sesizării Avocatului Poporuluii și a deciziei CCR, autoritățile executive, cele sanitare trei săptămâni nu au avut la dispoziție nicio pârghie legală pentru a impiedica răspândirea virusului. Aproape 5000 de persoane infectate s-au putut mișca fără posibilitatea Guvernului de a institui vreo măsură de carantinare, izoalre sau tratare. Plus toate persoanele contact. Nici în cazul lor nu am putut lua măsuri. Sunt zeci de mii de români care fie au fost indectați fie era posibil să fie infectați și nu am putut lua nicio măsură.

După această măsură care a provocat clar o creștere a numărului de cazuri și de decese, să ataci din nou o lege care a trecut prin Parlament tocmai ca urmare a deciziei CCR… Deja îmi arată că Avocatul Poporului a pierdut complet legătura cu poporul și că nu-i pasă de sănătatea și viața românilor.

După o decizie catastrofală de a ataca la CCR baza legală pentru apărarea sănătății și vieții românilor, care a avut efectele pe care le-a avut, să mai ataci încă o dată la CCR o lege care nu are alt scop decât a permite luarea măsurilor împotriva epidemiei, mie se pare o acțiune împotriva vieții și sănătății românilor”, a declarat Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Avocatul Poporului a atacat la CCR Legea carantinei

Vineri, Avocatul Poporului, Renate Weber, a atacat la Curtea Constituțională două articole din Legea carantinei. Este actul normativ adoptat de Parlament după zile întregi de dezbateri și care a pus punct unor săptămâni de vid legislativ, în care autoritățile nu au putut să impună, ci doar să recomande carantina și internarea ca măsuri anti-coronavirus.

Articolele contestate se referă la internarea obigatorie pentru 48 de ore a persoanelor testate pozitiv cu coronavirus, respectiv detașarea obligatorie a medicilor în zonele cu transmitere accentuată a bolii.

Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, a declarat pentru B1 TV că, în opinia sa, CCR nu va declara neconstituționale cele două articole de lege și, cel mult, ar putea să dea o decizie de interpretare, pentru a satisface, totuși, și exigențele Avocatului Poporului.

Zegrean a mai spus că se vede că parlamentarii s-au bătut mult pe legea asta, deși ar fi meritat să se lupte pe alte lucruri: „În situații din acestea, nu stai să te joci, că uite unde ajungem dacă stăm și povestim. Am ajuns la o grămadă de cazuri de infectare și tot crește. Suntem locul I în Europa din câte am văzut azi. Juridic vorbind, legea se vede că e făcută cu forța, cât s-a luptat, cât s-au bătut pentru ea, deși meritau să se bată pentru lucruri mai importante, nu pentru asta”.

Ultima oră
10:13 - Israelul își închide granițele din cauza variantei Omicron. Se ia în calcul administrarea celei de-a patra doză de vaccin
09:44 - Incident la metroul din București. Circulația garniturilor este perturbată
09:32 - Eduard Novak: Rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare ar putea fi repatriați cu o aeronavă specială, pusă la dispoziție de autoritățile din România (VIDEO) 
08:54 - Aglomerație la Târgurile de Crăciun. Autoritățile impun primele restricții (VIDEO)
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane