Ludovic Orban, critici la adresa Guvernului: „A adoptat proiectul privind consumatorul vulnerabil cu forme de compensare care nu erau la nivelul creșterii prețurilor”

Ludovic Orban, critici la adresa Guvernului: A adoptat proiectul privind consumatorul vulnerabil cu forme de compensare care nu erau la nivelul creșterii prețurilor

Ludovic Orban a vorbit duminică în emisiunea Subiectiv, moderată de Dan Bucura, despre explozia prețurilor la energie. Acesta a criticat unele măsuri luate de guvern și a atras atenția că premierul Cîțu a luat unele decizii fără consultare:

“Tot timpul, perioada asta, chiar având competiție internă, eu am încurajat la concentrarea reprezentanților PNL de la nivel guvernamental și de la nivel parlamentar pentru a găsi soluțiile la problemele cu care se confruntă românii. Soluții, care să fie implementate rapid și care să fie pe măsura provocărilor cu care ne confruntăm. De exemplu, creșterea prețului la materialele de cosntrucții.

Este adevărat că foarte multe decizii, Florin Cîțu le-a luat fără consultarea forurilor statutare așe partidului și fără acordul meu, inclusiv deciziile care au dus la ruperea coaliției.

Pentru creșterea prețului la gaz, trebuia o concentrare mult mai mare pe creșterea capacității de extracție, pe înmagazinarea în depozitele subterane a unei cantități suplimentare, astfel încât pe perioada iernii să avem capacitatea de a face față consumului crescut din perioada iernii. Guvernul când a adoptat proiectul privind consumatorul vulnerabil l-a adoptat cu termen de aplicare de la 1 septembrie 2022 și cu forme de compensare care nu erau la nivelul creșterii prețurilor și Parlamentul a îmbunătățit cât a putut. Trebuie măsuri de sprijin și pentru zona economică”, a declarat Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său