Ludovic Orban, despre controalele făcute de guvernul său la ATI: Trebuie să fie baza pentru susținerea tuturor lucrărilor care sunt necesare pentru a îmbunătăți toate instalațiile (VIDEO)

Ludovic Orban, despre controalele făcute de guvernul său la ATI: Trebuie să fie baza pentru susținerea tuturor lucrărilor care sunt necesare pentru a îmbunătăți toate instalațiile (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a vorbit, luni, despre controalele făcute de guvernul său în secțiile de terapie intensivă din țară, susținând că raportul trebuie să fie baza pentru susținerea tuturor lucrărilor care sunt necesare pentru a îmbunătăți toate instalațiile.

Ludovic Orban: Au fost evaluate secțiile ATI din peste 300 de spitale. Materialul trebuie să fie baza pentru susținerea tuturor lucrărilor pentru instalații

Noi am declanșat o acțiune de verificare a tuturor secțiilor de terapie intensivă, verificare care a fost făcută prin intermediul Inspecției Sanitre de la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică, prin intermediul Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență, cu participare, din punct de vedere tehnic, a ISCIR, care trebuie să avizeze tehnic instalații. Scopul acestei analize era aceea de a identifica neconformități la nivelul secțiilor de ATI. Au fost evaluate secțiile ATI din peste 300 de spitale, iar acest material trebuie să fie baza pentru susținerea tuturor lucrărilor care sunt necesare pentru a îmbunătăți toate instalațiile, pentru a îmbunătăți toate sistemele din ATI. Evident, noi am gândit posibilitatea finanțării din fondurile europene pentru aceste lucrări. Există, de asemenea, și un raport, o evaluare care a fost făcută de Societatea de Anestezie și Terapie Intensivă, care și acesta poate fi o bază pentru toate nevoile de a realiza aceste proiecte de creștere a siguranței, de respectarea reglementărilor privind funcționarea secțiilor ATI”, a afirmat acesta.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban intenționează să candideze pentru un nou mandat de președinte al PNL

Amintim că acesta a mai spus că nu are intenția de a renunța la conducerea PNL. Mai mult, fostul prim-ministru i-a anunțat pe liberali că dorește să candideze candideze la Congres pentru un nou mandat de președinte al partidului.

„Mi-am informat colegii că am această intenție”, a spus Ludovic Orban, în contextul ședinței conducerii PNL.

Ludovic Orban a anunțat că liberalii vor să respingă toate proiectele de lege depuse de PSD în legislatura trecută și care, potrivit lui Ludovic Orban, „afectează punerea în practică a programului de guvernare”.

„Sunt sute de proiecte care fac rău României”, a comentat șeful PNL, adăugând că pe listă sunt și legile care au afectat independența justiției.